Gespreksgroep 10 september 2017.

Gespreksgroep 10 september 2017.
Datum 10 september 2017
Tijd 10:00 - 11:00 uur
Locatie Sommelsdijk

De gespreksgroep op 10 september 2017 is de eerste van het najaar. Deze gespreksgroep zal worden geleid door de heer Jan de Vries. De opzet voor het gesprek van vanmorgen is gemaakt door Bram Schrier.

Vandaag een vervolg op de heilige chaos van vorige week, als overgang naar “HOUVAST”

Uitgangspunt de Bijbelgedeelten die in het oecumenisch leesrooster vandaag aan de beurt zijn.

Ezechiël 33,7 ­‐ 11      Psalm 119,33-­40     Mattheüs 18,(1)15-­‐20

Liturgie

– Liedboek: 281: 1,3,6 en 10

– Aansteken van de Paaskaars 

– Antwoordlied

Koffie en gesprek Inhoud Hoe lezen we de Bijbel? Op een aantal manieren is dat onderwerp in de bijeenkomsten al aan de orde geweest. In de heilige chaos afgelopen zondag is in één groep gesproken naar aanleiding van stellingen. De Bijbelteksten van vandaag geven, denk ik aanleiding tot een goede discussie aan de hand van enkele stellingen die ik er bij wil zetten.

n.a.v. Ezechiël: Wij zijn verantwoordelijk voor wat we doen, ook in het aanspreken van onze medemens. Die is verantwoordelijk voor wat hij/zij doet. Verantwoordelijk zijn is kiezen voor het goede. Het goede is de weg die God ons wijst.

n.a.v. Psalm 119: Dit gedeelte is een gebed waarin de mens God vraagt hem de weg naar het goede te wijzen. Die weg wordt gewezen door Gods geboden, met name het grote gebod.

n.a.v. Mattheus: De weg die God ons wijst vind je samen met de ander. Zoek je met elkaar dan is God daarbij aanwezig.

 

Hierboven geef ik drie keer mijn beknopte mening. Ik wens jullie toe te in gesprek te raken over jullie eigen mening en hoop daarbij een goed uitgangspunt te bieden.

In wens jullie een goed samenzijn en een goede zondag toe.

– Liedboek  838

– Gebed Severien Bouwman p.55

– Zegenbede

Agenda