Kerkdienst 2 juli 2017

Kerkdienst 2 juli 2017
Datum
2 juli 2017
Tijd
10:00 - 11:00 uur
Locatie
Sommelsdijk

De kerkdienst 2 juli 2017 wordt geleid door mevrouw B.M. Veenman. De eerste collecte is voor de voedselbank Goeree-Overflakkee. De tweede collecte is voor de eigen gemeente.

Barbara M. Veenman (Rotterdam, 1962) is theologe en docente, en zong in 2001 mee in de spraakmakende Nederlandse première van Philip Glass’ opera Achnaton (Muziektheater Hollands Diep).

In 2003 verscheen bij uitgeverij Conserve haar debuutroman over de excentrieke farao Echnaton en diens vroeg gestorven opvolger Toetanchamon (Vergeten Farao – Hofkroniek van de laatste Farao van de Zon), in 2004 gevolgd door de al even lijvige roman over de vrouwelijke farao Hatsjepsoet (Hatsjepsoet – Hofkroniek van de Farao zonder Baard). In 2008 verscheen het derde en laatste deel over Egyptes roemruchte 18e dynastie (Het briesende Nijlpaard – Hofkroniek van de Bevrijders van Egypte).

Samen met de Leidse historica Jacqueline Zirkzee schreef zij het luchtige intermezzo Iris &Valentine, een hilarische e-mailcorrespondentie tussen twee hartsvriendinnen in de sfeer van Het dagboek van Bridget Jones (Conserve, 2005).

Eerder verscheen bij theologische uitgeverij SGO Hoevelaken de verhalenbundel Een maaltijd van niets – Twaalf verhalen van bevrijding, en leverde zij bijdragen aan de bundels Voicemail, Zin in kerst en Een rode draad (2).

Afgelopen mei verscheen het laatste deel uit de Hemelpoorttrilogie, een spannende Young Adult-reeks over engelen en demonen. Reeds bij verschijnen van het eerste deel werd Barbara M. Veenman door de landelijke pers in een adem genoemd met de Britse J.K. Rowling, schrijfster van de succesvolle Harry Potter-boeken.

Voor nadere informatie over mevrouw Veenman zie haar website http://www.barbaraveenman.nl/

Agenda