Kerkdienst 4 maart 2018

Kerkdienst 4 maart 2018
Datum
4 maart 2018
Tijd
10:00 - 11:00 uur
Locatie
Sommelsdijk

De kerkdienst van 4 maart 2018 wordt geleid door Dr. T.R. Barnard. Voor deze dienst is hij wat bijzonders van plan. Hij wil de dienst graag met zijn tweeën doen, dus ‘twee op de kansel’. Zijn mede prediker is mr. André Meiresonne. André is remonstrant in Den Haag, actief als communicatie medewerker in Den Haag en Rotterdam, student Religious Studies aan de Vrije Universiteit en hij heeft van Peter Nissen een preekconsent. Thema is “Het licht schijnt in de duisternis”. 

Ook inhoudelijk doen we wat bijzonders. In het kader van de lijdenstijd laten we een video zien, die André zelf gemaakt heeft van een reis met zijn zoon naar de herdenkingsplekken in Oost Duitsland, Oekraïne en Polen. Hoe kunnen we ons bevrijden van angst en haat? Hoe kunnen we leren vertrouwen op het licht dat in ons is? Hoe kunnen we in vrede en vrijheid leven?

Tijdens de dienst zijn er twee collectes. De eerste collecte is voor de Diaconie met als doel de Stichting Zanskar Scholen. De tweede collecte is voor de eigen gemeente.

Agenda