Vredesdienst 24 september 2017

Vredesdienst 24 september 2017
Datum
24 september 2017
Tijd
19:00 - 20:00 uur
Locatie
Rooms Katholieke kerk Middelharnis

De vredesdienst georganiseerd door de Oecumenische werkgroep is dit jaar in de Rooms Katholieke kerk te Middelharnis.

Thema van de Vredesweek: de kracht van verbeelding. In een tijd van groeiende verdeeldheid, doet vredesorganisatie PAX een beroep op de kracht van de verbeelding.
Conflicten tussen mensen spelen niet alleen ver weg, maar zijn dichtbij gekomen. In ons eigen land versterken populistische leiders en bewegingen de polarisatie tussen ‘wij’ en ‘zij’. Er wordt veel geschreeuwd en weinig geluisterd. Veel mensen voelen zich hier machteloos over en ervaren een gebrek aan verbinding met mensen in hun eigen buurt. Ook internationaal nemen spanningen en tegenstellingen toe. In oorlogsgebieden is veel verbeeldingskracht nodig om te blijven geloven in vrede, in ons eigen land om elkaar te blijven vinden.
Ga deze Vredesweek op zoek naar jouw verbeeldingskracht. Door een beroep te doen op je verbeeldingskracht ga je anders kijken en denken.
Je maakt je los van bestaande beelden en overtuigingen, nieuwe beelden en ideeën krijgen de ruimte.
Verbeeldingskracht stelt je in staat om te dromen, om grenzen te verleggen, om samen te zoeken naar wat je bindt met anderen in plaats van verdeelt.
Het stelt je in staat om je te laten inspireren door moedige vredesactivisten in conflictgebieden die blijven geloven in vrede. ‘De kracht van verbeelding’ biedt hoop op een betere wereld.
Een wereld waarin plaats is voor iedereen. Laten we deze Vredesweek openstaan voor elkaars dromen en beelden over vrede. Laten we elkaar blijven zoeken en vinden. Wij zijn ervan overtuigd dat we samen in staat zijn om te laten zien dat het anders kan. Jong en oud, iedereen kan meedoen!
PAX. Vrede. Wie durft?
De vredesdienst op Goeree Overflakkee vindt plaats op zondag 24 september om 19.00 uur in de Rooms Katholieke kerk aan de Langeweg te Middelharnis De dienst wordt georganiseerd door de Oecumenische Werkgroep en ook het Oecumenisch koor verleent haar medewerking.

Agenda