12 september 2024

Nu te zien: Koen Holtzapffel uit Rotterdam gaat voor in Sommelsdijk

Geschreven door Leon van Heel

Koen Holtzapffel uit Rotterdam gaat zondag 15 september voor in de Remonstrantse kerk in Sommelsdijk. Sjaliene de Waal bespeelt het orgel. Het thema is: Laat ons leven zich voluit lezen?

Koen Holtzapffel

Koen Holtzapffel is Remonstrants predikant in Rotterdam. Hij is ook voorzitter van het Convent van Remonstrantse predikanten en voorzitter van de Banning Vereniging, een vereniging die activiteiten organiseert op het snijvlak van levensovertuiging, religie en de sociaaldemocratie. De Banning Vereniging komt voort uit de Woodbrookers en dat is een beweging van religieus socialisten waarin de naamgever, de rode dominee Willem Banning, een leidende rol speelde. Banning stond aan de wieg van de PvdA en in 1946 was hij voorzitter van het oprichtingscongres van deze politieke partij. Holtzapffel was eerder predikant in Oude Wetering en een aantal jaren verbonden aan het Remonstrants Seminarium als docent gemeenteopbouw.

De dienst in de kerk aan de Voorstraat 35 in Sommelsdijk begint om 10.00 uur. Bezoekers zijn van harte welkom in de kerk.  

Tegelijkertijd is de dienst online te volgen op Facebook en op deze website. De uitzending blijft ook op een later tijdstip te bekijken. 

 
Let op:

Staat op het beeldscherm ‘Niet beschikbaar’? Dat is geen probleem. Gewoon op klikken en de uitzending begint.

Na de dienst is er de mogelijkheid elkaar te ontmoeten en drinken we koffie en thee.

Het thema van deze dienst is: Laat ons leven zich voluit lezen? De liederen die we zingen zijn:

Opening 280 1 t/m 5

Na gebed 326   1 t/m 4

Na lezing (o.m. 2 Kor 3 v 1-4)   976  1 t/m 3 

slotlied 713  1 t/m 5

Collecte

De collecte is deze zondag voor Solidaridad. Solidaridad komt in actie voor een wereld waarin alles wordt gemaakt en gekocht in solidariteit met mens, milieu en toekomstige generaties. Als we allemaal solidair zijn, komt niemand tekort. Help je mee?

De tweede collecte is voor de eigen gemeente, uw bijdrage verdelen we over deze twee doelen. U kunt uw gift geven via deze link of door het scannen van de QR-code.

Wilt u liever uw gift in de kerk geven, dan is dat ook mogelijk na de dienst in de collectezak (met de groene G. erop) op de koffietafel. 

De kerkenraad wenst u allen een mooie dienst toe.

Gerelateerd