Stichting De Vaanhoek verkoopt kunst, curiosa en antiek

De stichting De Vaanhoek verkoopt kunst, antiek en curiosa. De opbrengt komt ten goede aan het Hospice Kaaskenshuis in Zierikzee en de Remonstranten in Sommelsdijk.

Martin van der Hoek (l) en Nico Vaandrager (m) en Theo Jongejan (r)

De stichting De Vaanhoek is opgericht door Nico Vaandrager en Martin van der Hoek. Zij zijn betrokken leden van de Remonstranten en hebben in de loop van jaren fervent antiek, kunst en curiosa verzameld en zo een imposante collectie opgebouwd. Die verkopen zij nu.

Gelijke delen

Testamentair hebben zij vastgelegd dat hun nalatenschap overgaat naar Stichting De Vaanhoek. De Stichting heeft twee begunstigden, te weten het Hospice Kaaskenshuis in Zierikzee en de Remonstrantse Kerk in Sommelsdijk. Volgens een verdeelsleutel in gelijke delen krijgen beide begunstigden nu al jaarlijks een bedrag uitgekeerd uit het nalatenschap. ,,Je kunt beter met warme hand geven dan een koude geven”, zegt Nico.

Schilderijen, zilver en tin

Verkoop verloopt, onder meer, via een speciale Facebook-pagina. Het assortiment bestaat uit glazen objecten, aardewerk, zilver, Swarovski, sieraden, tin, schilderijen en etsen. Verreweg de meeste kunstobjecten zijn gekocht op veilingen en voorzien van schriftelijke beschrijvingen.

Nico Vaandrager bij een deel van de collectie.

.