Geen exposities

Vanwege de corona-maatregelen is op dit moment geen expositie in de kerk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rotterdam anders gefotografeerd door Hans Nieuwland uit Hellevoetsluis

‘Rotterdam anders’ heet de foto-expositie van Hans Nieuwland. Het zijn foto’s van de stad die je niet vaak ziet, maar wel een beeld geven. De tentoonstelling is tot en met 29 april 2020 te zien in de kerk.

Hans Nieuwland is 77 jaar oud en woont in Hellevoetsluis, zijn geboortegrond. Op zijn veertiende kreeg hij een Agfa Clack-camera en vanaf dat moment heeft hij gefotografeerd. Na zijn pensioen heeft hij die hobby serieus opgepakt en in 2007 is hij lid geworden van de fotoclub in Hellevoetsluis. Sinds 2017 is hij ook lid van fotoclub De Rarekiek in Middelharnis.

Concreet

Nieuwlands belangstelling gaat uit naar concrete beelden: landschappen, stadsgezichten en portretten, vooral van mensen die bezig zijn. Hij maakt ook regelmatig fotowerk voor het Stadsmuseum van Hellevoetsluis. Dan fotografeert hij in z’n woonplaats wat verdwijnt en wat er bij komt.

Hij heeft 33 jaar in Rotterdam gewerkt, kent de stad en fotografeert er regelmatig. Bij de expositie hangt werk dat hij recent heeft gemaakt tijdens de mentorcursus van De Rarekiek. De foto’s van ‘Rotterdam anders’ zijn geschoten met een groothoeklens en hebben een groot object op de voorgrond met gebouwen of een stuk skyline als decor.

Bezichtigen

De exposities zijn te bezichtigen na de kerkdienst op zondag (vanaf 11.00 tot ongeveer 12.00 uur), elke woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur of op verzoek (aanbellen bij de fam. Schrier die boven de kerk woont).

Als u op de hoogte wilt blijven van de komende tentoonstellingen, vult u dan onderstaand contactformulier in:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het surrealistisch expressionisme van Karin Roozemond

Deze tentoonstelling is te zien van 5 januari t/m 26 februari 2020 in de Remonstrantse kerk te Sommelsdijk.

Karin Roozemond (1968) schildert met vloeibaar acryl op een bewerkte ondergrond. Door de verf in verschillende kleuren te laten vervloeien ontstaat een ondergrond met vlekken en diepte. Hierin worden vormen zichtbaar die uitnodigen om deel te worden van de afbeelding. Elk schilderij is zo deels ontstaan vanuit ‘toeval’ en de energie van de verf en deels gemaakt door de schilderes en haar fantasie.

Karin vindt haar inspiratie in dromen, visioenen, oude culturen,  sprookjes en legendes. Haar werk is kleurrijk, vol symboliek en heeft meer lagen, dit geeft het een mysterieuze uitstraling. Zij heeft jaren schilderles gehad van onder andere Marjon den Engelsman en in deze jaren haar eigen stijl ontwikkeld. Naast schilderen heeft zij een passie voor dansen, paarden, verhalen en gedichten.

Van beroep is Karin GZ-psycholoog. Rust, puurheid en aansluiten bij de ware natuur, ziel van haar klanten zijn sterke kanten van haar.

U bent van harte welkom bij deze expositie na de kerkdienst op zondag (vanaf 11.00 uur tot ongeveer 12.00 uur), op verzoek (even aanbellen bij de fam. Schrier die boven de kerk woont) en elke woensdagochtend van 10.00 – 12.00 uur.

  

 

 

 

 

‘Blik op oneindig’, Corry en Kees van ’t Zelfde volgden een pelgrimsroute door Spanje

 

‘Blik op oneindig’ is een foto-expositie over de Camino Via de la Plata, de pelgrimsroute van Sevilla naar Santiago de Compostella. Het werk van Corry en Kees van ’t Zelfde is te zien van zondag 3 november tot met 28 december 2019 in de Remonstrantse kerk in Sommelsdijk. De opening is op zondag 3 november om 15.00 uur. Inloop vanaf 14.30 uur.

De foto’s geven een beeld van de landschappen en de bewoners op de 1.100 km lange pelgrimsroute. De tocht voert door de streken Andalusië, Extremadura, Castilla de León en Galicië van Spanje. Deze camino is de langste op Spaans grondgebied. Corry en Kees hebben deze camino dit jaar gewandeld van 25 februari tot 12 april. De weg naar Santiago is voor velen een godsdienstige ervaring, maar steeds meer pelgrims lopen ook vanwege het cultuurhistorische erfgoed langs de route, de fysieke uitdaging, het landschap of om de eigen ‘ik’  te vinden. In 2018 kwamen 3.600 Nederlanders aan in Santiago de Compostella.

In 2006 gingen Corry en Kees voor het eerst naar Spanje, op de fiets. Vanuit Middelharnis naar Santiago de Compostella. Deze fietstocht maakte zoveel indruk dat alle reizen die daarna volgden in het teken stonden van deze reis. Steeds werd gezocht naar een aanknopingspunt over Pelgrimeren of een Jakobsschelp en of een beeldje van Jacobus. Na pensionering van Corry en Kees was de tijd rijp om de fiets te vervangen voor de wandelschoenen en de rugzak.

Bezichtigen

De exposities zijn te bezichtigen na de kerkdienst op zondag (vanaf 11.00 tot ongeveer 12.00 uur), elke woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur of op verzoek (aanbellen bij de fam. Schrier die boven de kerk woont).

Als u op de hoogte wilt blijven van de komende tentoonstellingen, vult u dan onderstaand contactformulier in: