22 september 2023

Terugkijken en teruglezen: André Meiresonne gaat voor in speciale kerkdienst tijdens Vredesweek

Geschreven door Leon van Heel

André Meiresonne is de voorganger in de afsluitende kerkdienst van de Vredesweek. Het thema van de viering op zondag 24 september is ‘Vrede begint en eindigt bij jezelf’. Verschillende kerken op Goeree-Overflakkee doen mee. Het Oecumenisch Koor zingt. De dienst is live te volgen bij de kerkomroep en hier, inclusief overdenking, terug te lezen.

André Meiresonne

Meiresonne is een goede bekende in de Remonstrantse gemeente in Sommelsdijk, waar hij zo’n beetje de vaste predikant is. De Vredesdienst is in de Emmauskerk aan de Koningin Julianaweg 64 in Middelharnis en begint om 19.00 uur. Na de dienst is er koffie en thee.

Landelijke actie

De Vredesweek is een jaarlijkse, landelijke actie van de maatschappelijke organisatie PAX. Die vraagt aandacht voor de onvrede in Nederland en de gevolgen daarvan voor de democratie. Volgens de vredesorganisatie staat die onder druk omdat een groeiend aantal mensen de rechtstaat, de politiek en de media wantrouwt. PAX stelt dat het systeem in Nederland piept en kraakt onder structureel onrecht, dat de verdeling van macht scheef is en dat het sociale weefsel dat onze samenleving bij elkaar houdt afbreekt.

Vredesvlag

De Oecumenische Werkgroep op Goeree-Overflakkee heeft in het kader van de Vredesweek verschillende activiteiten georganiseerd bij de deelnemende kerken. Zo wapperen daar de Vredesvlaggen en zijn kaarsen gebrand in de diensten. Al deze gekleurde kaarsen zullen ook branden bij de afsluitende viering.

Begrip tussen christenen op Goeree-Overflakkee

Behalve de Remonstranten en de Emmauskerk doen op het eiland ook de Exoduskerk en de Rooms-katholieke parochie De Heilige Familie mee. Het doel van de Oecumenische Werkgroep is het bevorderen van eenheid en begrip tussen christenen op Goeree-Overflakkee.

Het Oecumenisch koor staat tijdens de Vredesdienst onder leiding van Henk Oosthoek. Rob Soeteman bespeelt tijdens de viering het orgel.

Het logo van de oecumenische werkgroep

Gerelateerd