25 september 2019

Carel ter Linden verwacht geen wonderen van God en dat vindt hij wel zo fijn

Geschreven door Leon van Heel

,,U zit hier als vertegenwoordigers van allerlei kerken bij elkaar. En dat vind ik leuk.’’ De bekende dominee Carel ter Linden gaf dinsdagavond 24 september met zichtbaar plezier een lezing in een volle Remonstrantse kerk in Sommelsdijk. 80 mensen van uit de hele regio waren afgekomen op het verhaal van de voorganger die bekend is van het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima én van zijn opvatting dat hij niet meer gelooft in God als een bovennatuurlijk opperwezen.
Veel vragen gingen over de manier waarop hij troost vindt in zijn geloof. Die zegt hij juist te vinden in de gedachte dat hij van God geen wonderen verwacht.
Ter Linden (85) hield de lezing ter gelegenheid van zijn nieuwste boek ‘Bijbelse miniaturen’ over de actualiteit van bijbelverhalen en natuurlijk over zijn godsbeeld dat hij in ‘Wat doe ik hier in Godsnaam’ beschreef. ,,De bijbel is poëzie.’’, zei hij. En: ,,Je moet de bijbel niet letterlijk nemen, maar wel woordelijk.’’ Er zit volgens hem ‘veel wijsheid en diepte’ in de verhalen.
Na afloop was Ter Linden nog enige tijd druk met signeren van z’n boeken en napraten met de aanwezigen.  (Geschreven door Leon van Heel)

                                     

 

   

 

Gerelateerd