5 januari 2023

Nu te zien: de eerste kerkdienst van het nieuwe jaar gaat over ‘roeping’ en na afloop zijn er oliebollen

Geschreven door Leon van Heel

Het thema van de eerste dienst bij de Remonstranten Sommelsdijk in het nieuwe jaar is ‘Roeping’. Tjaard Barnard leidt de viering. De muziek wordt verzorgd door Sjaliene de Waal.

Tjaard Barnard

Een van de inspiratiebronnen voor de overdenking vormt een interview dat oud-diplomaat Edy Korthals Altes vier jaar geleden gaf aan de Volkskrant en verscheen onder de titel ‘De nieuwe mens stemt mij hoopvol‘. Korthals Altes was toen 94.

Oliebollen

De dienst op zondag 8 januari in de kerk aan de Voorstraat 35 in Sommelsdijk begint om 10.00 uur. Bezoekers zijn uiteraard welkom in de kerk en er is, met het oog op corona, gezorgd voor ventilatie. Na afloop drinken we koffie en thee en zijn er oliebollen.

Tegelijkertijd is de dienst online te volgen op Facebook en op onze website. De uitzending blijft ook op een later tijdstip te bekijken.

Let op:
Staat op het beeldscherm ‘Niet beschikbaar’? Dat is geen probleem. Gewoon op klikken en de uitzending begint.



Liturgie

Openingslied 275: 1, 2, 3 en 5
Antwoordlied
Inleidende lezing uit interview met Edy Korthals Altes (uit De Volkskrant)
Lied 273: 1, 2 en 3
Bijbellezing 1 Sam. 3: 1-10 en 19-21
Lied 362
Tijdens de overdenking is een tussenzang: Jezus zegt dat Hij hier van ons verwacht
Aansluitend aan de overdenking is muziek
Slotlied 474 (bundel 1973) God roept ons broeders tot de daad

Collecte

De collecte is deze zondag voor de diaconie en in het bijzonder Schuldhulpmaatje Goeree-Overflakkee.

Alles wat SchuldHulpMaatje doet is er volgens deze organisatie op gericht om mensen met (dreigende) schulden vroegtijdig te bereiken en hulp te bieden via internet en met getrainde vrijwilligers, die deskundig en op persoonlijke wijze kunnen helpen naar een schuldenvrij leven. ‘Begeleiding in gedragsverandering en financiële zelfredzaamheid staan daarbij centraal.’

De tweede collecte is voor de eigen gemeente, uw bijdrage verdelen we over deze twee doelen. U kunt een bedrag hiervoor overmaken via deze link of door het scannen van de QR-code.

De kerkenraad wenst u allen een mooie dienst toe.

Gerelateerd