3 mei 2021

De gespreksgroep praat zondag door over de bezinningsbrief over polarisatie

Geschreven door Leon van Heel

De gespreksgroep zal zich zondag 9 mei voor de derde keer buigen over de bezinningsbrief van de Remonstranten.

De eerste keer deed zij dat op zondag 11 april. Een verslag daarvan verscheen ook op de landelijke site van de Remonstranten en is hier te lezen.

Uitdaging voor iedereen

We vervolgden dit gesprek op zondag 25 april, vertelt Meta van Zuylen van de gespreksgroep. ,,Aan de orde kwam wat je als kerk kan doen om mensen te verbinden, bijvoorbeeld in Sommelsdijk als Remonstranten. Maar de maatschappij dat zijn wij ook zelf. Je ontmoet de ander – die niet op jou lijkt – immers overal. We zijn allemaal anders. Wees nieuwsgierig naar de mensen die op je pad komen. Dan kunnen we elkaar echt ontmoeten. Zo kun je tegenstellingen ook in het klein overbruggen. Daar ligt een uitdaging voor iedereen, je kunt er zo mee beginnen!”

Op 9 mei praat de groep verder aan de hand van de gespreksvragen die achter op de bezinningsbrief staan.

De bezinningsbrief, voluit getiteld Ik laat je niet alleen. Over polarisatie en het vergeten wij, gaat over de rol van de kerk als maatschappelijk geweten, de tegenstellingen in de samenleving en hoe wij die voorbij komen. De bezinningsbrief is hier te downloaden.

Gespreksgroep

Deelnemers aan het online gesprek

Tijdens de tweewekelijkse gespreksgroep van de Remonstranten Sommelsdijk bespreken deelnemers uit onze kerkgemeente en ook belangstellenden van buiten onze gemeente uiteenlopende geloofszaken.

De bijeenkomst begint om 10.00 uur en vindt momenteel online plaats via Zoom. Zoom is een programma waarmee je via internet kunt videobellen of met elkaar gesprekken kunt voeren met PC, laptop of smartphone.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze digitale tafelgesprekken en de Zoom-link kunt u contact op nemen met Janet Parlevliet: j.parlevliet@icloud.com. Bellen mag ook 06-17437908 of 0187-665368.

Gerelateerd