24 november 2023

Nu te zien: deze zondag herdenken we de overledenen, André Meiresonne gaat voor en Cantone zingt

Geschreven door Leon van Heel

De kerkdienst van zondag 26 november staat in het teken van het herdenken van de overledenen. We steken een kaars aan en noemen hun naam. De herdenking van de overledenen gebeurt altijd op de laatste zondag in het kerkelijk jaar. We gedenken leden en vrienden. Daarnaast is er ruimte om ook anderen te gedenken.

André Meiresonne leidt de dienst. Hij is vrijzinnig voorganger en geestelijk verzorger en gaat vaak voor in Sommelsdijk. Het koor Cantone zingt onder leiding van Chloë de Waal. Sjaliene de Waal speelt piano.

De dienst begint om 10.00 uur in de kerk aan de Voorstraat 35 in Sommelsdijk. Bezoekers zijn van harte welkom. Na de dienst ontmoeten we elkaar en drinken we koffie en thee. Tegelijkertijd is de dienst online te volgen. 

Let op:

Staat op het beeldscherm ‘Niet beschikbaar’? Dat is geen probleem. Gewoon op klikken en de uitzending begint.

Liturgie

De liturgie vindt u hier. De overdenking heeft het thema ‘Omgaan met de dood’

Collecte

De collecte is deze zondag voor het Leger des Heils. ‘De mensen die wij helpen,’ zegt deze hulporganisatie over zichzelf. ‘Hebben vaak meerdere problemen. Daardoor is het lastig dagbesteding of een baan te vinden en te behouden. Binnen onze participatieprojecten besteden we aandacht aan dagbesteding en arbeid re-integratie (onder de naam 50|50), sport en vrije tijd’. 

Dagbesteding is volgens het Leger des Heils ‘ontzettend belangrijk’, omdat het betekenis en structuur geeft aan de levens van de mensen. ‘Werk geeft perspectief op een zelfstandig bestaan met eigen inkomen, sociale contacten en het leveren van een bijdrage aan de samenleving. Samen met deelnemers kijken we naar een passende werkplek waar ze zich kunnen ontwikkelen en door kunnen stromen naar een passende plek in de maatschappij.’ 

De tweede collecte is voor de eigen gemeente, uw bijdrage verdelen we over deze twee doelen. U kunt een bedrag hiervoor overmaken via deze link of door het scannen van de QR-code.  

Wilt u liever uw gift in de kerk geven is, dan is dat ook mogelijk na de dienst in de collectezak (met de groene G. erop) op de koffietafel. 

De kerkenraad wenst u allen een mooie dienst toe. 





Gerelateerd