17 augustus 2023

Nu te zien: Jan Klijnsma gaat voor in de dienst van 20 augustus

Geschreven door Ilonka van der Sluijs - Visser

De dienst van zondag 20 augustus in de Remonstrantse kerk te Sommelsdijk wordt geleid door dominee Jan Klijnsma. Sjaliene de Waal bespeelt het orgel. Chloe de Waal zingt.

Jan Klijnsma is emeritus Remonstrants predikant van Dordrecht en natuurlijk Sommelsdijk. In onze gemeente was hij 18 jaar voorganger. Ook heeft hij meerdere andere gemeenten binnen de Remonstrantse kerk en de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB gediend en was hij een aantal jaren docent Levensbeschouwing in het middelbaar onderwijs.

De dienst begint om 10.00 uur, Voorstraat 35 Sommelsdijk. Bezoekers zijn van harte welkom in de kerk.  Tegelijkertijd is de dienst online te volgen op Facebook en op deze website. De uitzending blijft ook op een later tijdstip te bekijken.

Let op:

Staat op het beeldscherm ‘Niet beschikbaar’? Dat is geen probleem. Gewoon op klikken en de uitzending begint.

Na de dienst ontmoeten we elkaar en drinken we koffie en thee.

Liturgie

Welkom
Aansteken van de kaars
Stilte
Zingen Psalm 150
Bemoediging en groet
Antwoordlied
Herdenking Nico Vaandrager
Zingen: Lied 728
Inleiding – stilte – gebed
Zingen: Lied 1008
Lezingen: Rechters 7 : 15 – 22
2 Kor. 12 : 9 – 10
Zingen: Lied 905 : 1,3,4
Overdenking, aansluitend muziek
Zingen: Lied 1001
Voorbede – stil gebed – Onze Vader
Mededelingen
Zingen: Lied 1014
Uitzending en zegen
Gezongen Amen

Collecte

De collecte is deze zondag voor Het Vakantiebureau. Het vakantiebureau organiseert vakanties in Nederland in accommodaties met aangepaste voorzieningen. Hier krijgen vakantiegasten optimaal de kans om te ontspannen, te genieten van nieuwe ervaringen en sluiten ze soms ook nieuwe vriendschappen. Op vakantie is belangrijk voor iedereen. Er zijn echter mensen die niet de kans hebben om te genieten van een ontspannen vakantie. Denk bijvoorbeeld aan ouderen en mensen met een zorgbehoefte zoals mensen met een beperking of mantelzorgers en hun partner met dementie. Wilt u graag een goed doel steunen? Doneer dan aan het Steunfonds van Het vakantiebureau! 

De tweede collecte is voor de eigen gemeente, uw bijdrage verdelen we over deze twee doelen. 

U kunt een bedrag hiervoor overmaken via deze link of door het scannen van de QR-code.

Wilt u liever uw gift in de kerk geven is, dan is dat ook mogelijk na de dienst in de collectezak (met de groene G. erop) op de koffietafel.

De kerkenraad wenst u allen een mooie dienst toe.

Gerelateerd