4 januari 2024

Hier te zien: eerste kerkdienst van het jaar en het thema is ‘Vertel me eens over God – ik ben het al bijna vergeten’

Geschreven door Leon van Heel

In de eerste dienst van het nieuwe jaar in de Remonstrantse kerk in Sommelsdijk gaat dominee Jan Klijnsma voor. Sjaliene de Waal bespeelt het orgel.

Jan Klijnsma

Jan Klijnsma is emeritus-Remonstrants predikant van Dordrecht en natuurlijk Sommelsdijk. Hij is dus een goede bekende in deze gemeente, waar hij 18 jaar voorganger was. Ook heeft hij meerdere andere gemeenten binnen de Remonstrantse kerk en de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB gediend en was hij een aantal jaren docent Levensbeschouwing in het middelbaar onderwijs.

Het thema van de dienst op zondag 7 januari is: ‘Vertel me eens over God – ik ben het al bijna vergeten’ naar aanleiding van de gelijkenissen uit het bijbelboek Markus 4 over de zaden.

De dienst begint om 10.00 uur in de kerk aan de Voorstraat 35 in Sommelsdijk. Bezoekers zijn van harte welkom.

Tegelijkertijd is de dienst online te volgen op Facebook en op deze website. De uitzending blijft ook op een later tijdstip te bekijken. Na de dienst ontmoeten we elkaar en drinken we koffie en thee en wensen we elkaar alle goeds toe onder het genot van een oliebol of appelflap.

Let op:

Staat op het beeldscherm ‘Niet beschikbaar’? Dat is geen probleem. Gewoon op klikken en de uitzending begint.

Liturgie

Welkom

Aansteken van de kaars

Stilte

Zingen: 78: 1,2

Bemoediging en groet

Antwoordlied

Inleiding – stilte – gebed

Zingen: 275

Bijbellezing: Marcus 4 : 26 – 33

Zingen: 765 : 1,4,5

Overdenking

Orgelspel

Zingen: 900 ( 3x )

Voorbeden – stil gebed – Onze Vader

Mededelingen

Zingen: 978

Uitzending en zegen

Gezongen Amen

Collecte

De collecte is deze zondag voor Schuldhulpmaatje Goeree Overflakkee. Jaarlijks krijgen bijna tienduizend mensen persoonlijke hulp van ruim drieduizend deskundige SchuldHulpMaatjes in 151 Nederlandse gemeenten. De aanpak van SchuldHulpMaatje is een aanvulling op de professionele schuldhulpverlening of kan professionele hulpverlening voorkomen. In 62 procent van de huishoudens waar SchuldHulpMaatje actief is, is (nog) geen sprake van schuldhulpverlening. Als er wel sprake is van professionele schuldhulpverlening, kan de hulp van SchuldHulpMaatje een goede aanvulling zijn. Het maatje kan de hulpvrager dan motiveren en ondersteunen.

De tweede collecte is voor de eigen gemeente, uw bijdrage verdelen we over deze twee doelen.

U kunt een bedrag hiervoor overmaken via deze link of door het scannen van de QR-code.

Wilt u liever uw gift in de kerk geven is, dan is dat ook mogelijk na de dienst in de collectezak (met de groene G. erop) op de koffietafel.

De kerkenraad wenst u allen een mooie dienst toe.

Gerelateerd