8 juni 2023

Hier te zien: Els de Bijll Nachenius gaat voor en het thema is Vraag en antwoord – Mozes dacht: Hoe kan dat?

Geschreven door Leon van Heel

Het thema van de kerkdienst zondag 11 juni is ‘Vraag en antwoord – Mozes dacht: Hoe kan dat? Els de Bijll Nachenius gaat voor en organist Dick Muller verzorgt de muziek. 

Els de Bijll Nachenius

De Bijll Nachenius is een vertrouwd gezicht in Sommelsdijk waar ze eerder predikant was. Behalve op Goeree-Overflakkee was zij dominee in Groningen, Dordrecht en Vlaardingen. Sinds haar afscheid van de gemeente Vlaardingen combineert zij gastpreekbeurten in Remonstrantse gemeenten met haar werk als docent Klassieke Talen. Sinds januari 2020 is zij ook geestelijk verzorger in de Penitentiaire Inrichting De Schie in Rotterdam.

PI De Schie

De dienst in de kerk aan de Voorstraat 35 begint om 10.00 uur. Bezoekers zijn vanzelfsprekend van harte welkom. Na de dienst ontmoeten we elkaar en drinken we koffie en thee. 

Tegelijkertijd is de dienst online te volgen op Facebook en hier op deze website. De uitzending blijft ook op een later tijdstip te bekijken. 

Let op:

Staat op het beeldscherm ‘Niet beschikbaar’? Dat is geen probleem. Gewoon op klikken en de uitzending begint.

Liturgie

De liturgie kunt u hier vinden.

Collecte

De collecte is deze zondag voor Het Rode Kruis. In het bijzonder voor het werk van deze hulporganisatie in Oost-Afrika. Vanwege extreme droogte is er daar in deze periode al jaren te weinig eten. Daarbij weten ze dat door klimaatverandering de extreme droogteperiodes zullen blijven. Wat voor toekomst hebben de kinderen nog in dit gebied?  

Met name in Kenia, Ethiopië en Somalië is de situatie alarmerend. Miljoenen mensen kunnen op dit moment alleen met voedselhulp overleven. Met name in Kenia, Ethiopië en Somalië is de situatie alarmerend. Miljoenen mensen kunnen op dit moment alleen met voedselhulp overleven. Het Rode Kruis zet zich daar op twee manieren in. Ze voorzien zoveel mogelijk mensen van voedsel, geven financiële steun en zorgen voor schoon drinkwater. 

De tweede collecte is voor de eigen gemeente, uw bijdrage verdelen we over deze twee doelen. U kunt een bedrag hiervoor overmaken via deze link of door het scannen van de QR-code. 

Wilt u liever uw gift in de kerk geven is, dan is dat ook mogelijk na de dienst in de collectezak (met de groene G. erop) op de koffietafel. 

De kerkenraad wenst u allen een mooie dienst toe. 

Gerelateerd