3 oktober 2018

Esther, een Perzisch sprookje

Geschreven door Jan de Vries

De nieuwe voorstelling van Kees Posthumus & Henk van Glabbeek heet ‘Esther, een Perzisch sprookje‘.

In een schoonheidswedstrijd wordt Esther gekozen tot nieuwe koningin van Perzië. Wat de koning dan nog niet weet: Esther is Joods. Kort daarna dreigt haar volk te worden uitgeroeid door Haman, de hoogste ambtenaar van het land. Esther komt in actie om dat te verhinderen. Zij slaagt in haar opzet. De dreiging wordt afgewend. Tot op vandaag herdenken Joden deze goede afloop met een vrolijk feest: Poerim.
Op een dag besluit de koningin haar biografie te laten schrijven door een gerenommeerd journalist. Hiermee komt zijn ambitieuze droom uit. Die droom is snel voorbij, wanneer blijkt dat hij niet vrij is in wat hij schrijft.

Het verhaal van Esther is een meeslepend verhaal over macht en misbruik van macht, geweld en verzet, twijfel en moed.

Het Bijbelboek Esther is het enige boek in de Bijbel waarin de naam van God niet wordt genoemd.

Het verhaal speelt in het huidige Iran en kent tal van Perzische elementen, zoals uitbundige feesten en feestelijke maaltijden.
In de voorstelling ‘Esther, een Perzisch sprookje’ presenteren verhalenverteller Kees Posthumus en muzikant Henk van Glabbeek een actuele en muzikale versie van een oud oosters verhaal. Een belangrijke rol is weggelegd voor de muziek. Van Glabbeek bespeelt verschillende Perzische instrumenten, zoals de tar, de setar en de daf. De regie is in handen van Heleen Hennink.

De voorstelling is op dinsdag 16 oktober 2018 bij ons in de kerk. Aanvang 20.00 uur. De voorstelling kent geen pauze en duurt ongeveer één uur.

De kerk is om 19.30 uur open. Vooraf wordt koffie en thee geschonken.

Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.

Het is voor de catering handig vooraf te weten of u komt.

Wilt u a.u.b. daarvoor onderstaand contactformulier gebruiken.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Over Jan de Vries

Jan de Vries

Jan de Vries was de secretaris en de penningmeester van de Remonstranten in Sommelsdijk. Daarnaast beheerde hij de website, de ledenadministratie, was contactpersoon privacygegevens en een van de redacteuren van Vrijzinnige Klanken. Jan is 26 mei 2019 overleden. We hebben afscheid van hem genomen op vrijdag 31 mei 2019. Jan was voor velen een steun en toeverlaat. Een rustige vraagbaak, betrokken, betrouwbaar en dienstbaar.

Gerelateerd