26 maart 2022

Expositie in de Remonstrantse kerk vanaf 6 april

Geschreven door Ilonka van der Sluijs - Visser

Het grote en het kleine huis

Een expositie van Niels Snoek in de Remonstrantse kerk te Sommelsdijk van 6 april t/m 18 mei. Het is voor velen een bijzondere tijd om het over huizen te hebben. De woningmarkt bij ons is oververhit en op andere plekken – niet zo ver van hier – worden huizen gebombardeerd. Toen Niels Snoek deze schilderijen maakte werden veel verder weg huizen gebombardeerd. Voor hem zijn de fysieke huizen op de schilderijen maar een vorm, een vorm zoals een jong kind doorgaans een huis tekent.

Het gaat er bij dit onderwerp om hoe klein of hoe groot je je als mens voelt; sluit je je op in je eigen kleine vertrouwde huisje of leef je in de wereld, het universum, de dimensie die alles omvat. Het grote huis staat daar symbool voor.

Een andere manier van voelen kan zijn, voel je je klein of voel je je groot? Mogelijk wisselt het van het ene naar het andere moment. Het heeft te maken met vrijheid en opgesloten zijn. Soms durven we ons eigen kleine huisje te verlaten, ons houvast los te laten en vangen we een glimp op van hoe het is om zonder zelf gestelde grenzen te leven. Maar durven we ook in dat grote huis te gaan wonen?

U bent van harte welkom op deze expositie elke woensdagochtend van 10.00-12.00 uur, na de kerkdienst op zondag (vanaf 11.00 uur tot ongeveer 12.00 uur), of op verzoek (even aanbellen bij de fam. Schrier die boven de kerk woont)

Gerelateerd