16 augustus 2023

Foto-expositie van Fons Kern te zien tijdens de Holle Bolle Dag

Geschreven door Leon van Heel

Tijdens de Holle Bolle Dag is de Remonstrantse kerk geopend. De bezoekers kunnen tijdens dit grote Sommelsdijkse dorpsfeest de foto-expositie van Fons Kern bekijken.

Het interieur van de Sagrada Família, gefotografeerd door Fons Kern

De tentoonstelling ‘de schoonheid van Barcelona, gevangen in één dag’ toont beelden die Kern in een dag schoot in de Spaanse havenstad.

Feest voor iedereen

De Holle Bolle Dag is vrijdag 18 augustus. Van 14.00 tot 23.00 uur is er in de historische dorpskern van Sommelsdijk een feest voor iedereen. Er is een braderie met 80 kramen en er zijn allerlei optredens.

Romeinen

Romein aan de Hollandse kust

Omdat het Streekmuseum een expositie heeft over de Romeinen op Goeree-Overflakkee staan die centraal tijdens de Holle Bolle Dag. Behalve de tentoonstelling met 2000 jaar oude overblijfselen van de Romeinse tijd uit de eilandse bodem, waaronder een bij Ouddorp gevonden maliënkolder, is er op het Marktveld ook een Romeins kampement, muziek, een beautysalon en een goochelaar. Kinderen kunnen er zwaardvechten en speerwerpen (onder begeleiding uiteraard).

In de beautysalon kunnen mensen hun haar Romeins laten vlechten en voorbeelden zien van Romeinse make-up en parfum aan de hand van archeologische vondsten.

De vrijwilligers van het Streekmuseum hebben ook Romeinse wijn gemaakt. Tussen 15.00 en 19.00 uur zijn om het uur komische toneelstukjes op het Marktveld. Om 14.30 uur, 15.30 uur en 16.30 uur begint vanaf het Streekmuseum een rondwandeling door Sommelsdijk met een gids.

Rabarberchampagne

Rabarber

Een deel van braderie-kramen in de Voorstraat en de havenkom is gereserveerd voor oude ambachten en streekproducten; van bezem binden tot mosterd maken en van rabarberchampagne tot geborduurde oorbellen. Voor de jeugd is er op de Westdijk een kleedjesmarkt.

In gebouw De Doele in de Sint Joris Doelstraat zijn beeldvertoningen over Sommelsdijk in vroeger tijden en de visserij van Middelharnis. Ook tonen leden van fotoclub De Rare Kiek hun werk. Dorpsbrouwerij Solaes heeft bij de Doele een eigen terras.

Bier van brouwerij Solaes

Historische auto’s

In de West Krakeelstraat staan historische brommers, motoren, auto’s en landbouwvoertuigen en modelbouwvereniging Flakkee demonstreert bij de Haven haar boten.

Ons kerkgebouw

Koffie en thee

In de grote kerk aan het Marktveld zijn orgelconcerten, terwijl in de Remonstrantse kerk aan de Voorstraat 35 nu dus de expositie van Fons Kern prijkt. Die is, onder genot van een kop koffie of thee, te bekijken.

Programma Holle Bolle Dag
14:00 Opening op het Marktveld
14:30 Eerste rondwandeling door gids start bij het Streekmuseum
15:00 Toneelstukje Oens Neeltje op Marktveld
15:20 Onthulling informatiepaneel bij grenspaal Holland/Zeeland
15:30 Rondwandeling door gids start bij het Streekmuseum
16:00 Toneelstukje Oens Neeltje op Marktveld
16:30 Rondwandeling door gids start bij het Streekmuseum
17:00 Toneelstukje Oens Neeltje op Marktveld
19:00 Toneelstukje Oens Neeltje op Marktveld
20:00 Optreden Shantykoor op Marktveld
20:30 Optreden Sing in Sister Kaai
21:00 Optreden Shantykoor op Marktveld
21:30 Optreden Sing it Sister Kaai
22:30 Optreden Sing it Sister Kaai

Gerelateerd