7 mei 2018

Film Oorlogsgeheimen

Geschreven door Jan de Vries

OORLOGSGEHEIMEN VERFILMING VAN HET BOEK VAN JACQUES VRIENS

Toegang voor kinderen vanaf 6 jaar
Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit eerst wel spannend. Maar langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen. De volwassenen proberen zoveel mogelijk voor hen geheim te houden: de Engelse piloot die op zolder verstopt zit, wie de Duitsers helpen en wie er in het verzet zitten. Dan vertelt Maartje aan Tuur dat ook zij een groot geheim heeft. Ineens komt de oorlog heel dichtbij…

Deze film wordt in het kader van het Feest van de Vrijheid vertoond in de Remonstrantse Kerk, Voorstraat 35 te Sommelsdijk op Zaterdag 19 mei. Aanvang 11:30 uur en 14:00 uur.

Popcorn te koop voor €0,50 per beker

 

Over Jan de Vries

Jan de Vries

Jan de Vries was de secretaris en de penningmeester van de Remonstranten in Sommelsdijk. Daarnaast beheerde hij de website, de ledenadministratie, was contactpersoon privacygegevens en een van de redacteuren van Vrijzinnige Klanken. Jan is 26 mei 2019 overleden. We hebben afscheid van hem genomen op vrijdag 31 mei 2019. Jan was voor velen een steun en toeverlaat. Een rustige vraagbaak, betrokken, betrouwbaar en dienstbaar.

Gerelateerd