2 mei 2019

Galerie Stichting De Vaanhoek weer open

Geschreven door Jan de Vries
Burgh-Haamstede Na een succesvol eerste seizoen van verkoop van diverse kunst zoals glazen objecten, aardewerk, zilver, Swarovski, sieraden, tin, schilderijen, etsen en meer van dat opent de galerie van Stichting De Vaanhoek ook dit seizoen weer haar deuren met veel nieuwe kunstobjecten. De netto opbrengst van de verkoop is bestemd voor de Hervormde Kerk in Burgh en de Remonstrantse Broederschap in Sommelsdijk.

Stichting De Vaanhoek is opgericht door Nico Vaandrager en Martin van der Hoek uit Burgh-Haamstede. Ooit zal hun nalatenschap beheerd worden door deze stichting en opbrengsten uit het vermogen komen dan via een verdeelsleutel ten goede van de algemene doelen van zowel de Hervormde Kerk van Burgh als van de Remonstrantse Broederschap in Sommelsdijk.

Stichting De Vaanhoek heeft in het zomerseizoen een galerie die gevestigd is in het gebouw Revasa van de Hervormde Kerk van Burgh aan de Kerkstraat 22 in Burgh-Haamstede. De netto opbrengst van de verkoop in de galerie is bestemd voor beide genoemde kerken. De galerie gaat officieel open op donderdag 2 mei 2019 om 13.00 uur. Openingstijden zijn elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Over Jan de Vries

Jan de Vries

Jan de Vries was de secretaris en de penningmeester van de Remonstranten in Sommelsdijk. Daarnaast beheerde hij de website, de ledenadministratie, was contactpersoon privacygegevens en een van de redacteuren van Vrijzinnige Klanken. Jan is 26 mei 2019 overleden. We hebben afscheid van hem genomen op vrijdag 31 mei 2019. Jan was voor velen een steun en toeverlaat. Een rustige vraagbaak, betrokken, betrouwbaar en dienstbaar.

Gerelateerd