7 april 2016

Geschiedenis van kerken en orgels op Goeree-Overflakkee

Geschreven door Jan de Vries

Geschiedenis van kerken en orgels op Goeree-Overflakkee, zo heet het boek dat Henk Alblas heeft geschreven. Sinds januari 2008 heeft hij aan dit boek gewerkt en het is nu af. Het boek telt 284 bladzijden en daarin staan zo’n 280 kleurenfoto’s en circa 80 zwart-wit foto’s.

Naast deze geschiedenis over de kerken en orgels,  is een korte geschiedenis over het ontstaan van het eiland Goeree-Overflakkee en van een aantal belangrijke orgels in Nederland in het boek opgenomen.

Het eerste exemplaar is op 28 mei 2016 overhandigd aan de burgemeester mevr. mr. A. Grootenboer – Dubbelman, die ook het voorwoord heeft geschreven. Deze overhandiging heeft plaats gevonden bij boekhandel Van der Boom te Sommelsdijk. Het boek ook bij deze boekhandel te koop voor een prijs van slechts € 24,50. De netto opbrengst komt ten goede aan twee goede doelen, te weten KIKA en de Cliniclowns.

ons kabinetorgel

ons kabinetorgel

Over Jan de Vries

Jan de Vries

Jan de Vries was de secretaris en de penningmeester van de Remonstranten in Sommelsdijk. Daarnaast beheerde hij de website, de ledenadministratie, was contactpersoon privacygegevens en een van de redacteuren van Vrijzinnige Klanken. Jan is 26 mei 2019 overleden. We hebben afscheid van hem genomen op vrijdag 31 mei 2019. Jan was voor velen een steun en toeverlaat. Een rustige vraagbaak, betrokken, betrouwbaar en dienstbaar.

Gerelateerd