21 mei 2022

Gespreksgroep: Hebben we de kerk niet meer nodig?

Geschreven door Leon van Heel

De Nederlandse bevolking is voor meer dan de helft ongelovig, blijkt uit een onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Voor het eerst rekent een meerderheid zich niet tot een religieuze groepering. Hebben we de kerk niet meer nodig? Die vraag staat zondag centraal in het tafelgesprek. Het gesprek verloopt deze keer via de videobeldienst Zoom.

De Remonstrantse Arminiuskerk in Rotterdam.

De vraag is ontleend uit de titel van een opiniestuk in Trouw van Boris van der Ham, voorzitter van het Humanistisch Verbond: Erken het gewoon, Nederlanders hebben de kerk niet meer nodig. Daarmee reageerde Van der Ham op het commentaar-artikel Ongelovig zijn vergt iets meer moeite van deze krant.

Deelnemers aan het online gesprek

Het gesprek verloopt zondag 22 mei via Zoom. Met deze link kun je digitaal deelnemen. Vanaf 9.50 uur kun je inloggen. Ook als je nog niet eerder hebt meegedaan!

De tweewekelijkse gespreksgroep van de Remonstranten Sommelsdijk is – buiten vakantietijd – altijd op de zondagen wanneer in de kerk aan de Voorstraat geen diensten zijn. De gespreksbijeenkomst begint om 10.00 uur.

De gespreksgroep is afwisselend via Zoom en fysiek in de kerk.

Gerelateerd