27 mei 2021

Gespreksgroep: misschien is er iets van troost

Geschreven door Leon van Heel

Misschien is er iets van troost, Dat is deze zondag 30 mei het onderwerp van de gespreksgroep. Het gesprek begint om 10.00 uur, de Zoom-link is een kwartier van tevoren live.

Voor gespreksstof zorgt een essay van Alke Liebich, predikant van de Johanneskerk in Amersfoort en voorzitter van de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten (VVP). Dat begint met een anekdote:

De manager moet met een collega een hotelkamer delen. Een dubbele boeking, vele excuses. Het was maar voor één nacht. Daar was hij niet op voorbereid. Hoe moest het nu? Zijn vrouw had het goed bedoeld; zij had beertje Spot ingepakt voor hem, om niet zo alleen te zijn. Hij zuchtte en plaatste beertje Spot na enige aarzeling op het bed, beducht om wat de collega er wel niet van zou denken. Toen de collega echter uit de badkamer kwam en de beer zag zitten sprak hij de onvergetelijke woorden: ,,Ach ja, dan kan ik mijn konijn ook wel uit de tas halen.”

De rest van het essay is hier te lezen. Vragen bij dit artikel:
° Kan iemand/iets jou troosten?
° Hoe ga je om met onzekerheden in het leven?
° Mag je als religieus mens troost van God verwachten?

Deelnemers aan het online gesprek

Uiteenlopende geloofszaken

Tijdens de tweewekelijkse gespreksgroep van de Remonstranten Sommelsdijk bespreken deelnemers uit onze kerkgemeente en ook belangstellenden van buiten onze gemeente uiteenlopende geloofszaken.

De bijeenkomst begint om 10.00 uur en vindt momenteel online plaats via Zoom. Zoom is een programma waarmee je via internet kunt videobellen of met elkaar gesprekken kunt voeren met PC, laptop of smartphone. Dit is de vaste link van de gespreksgroep.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze digitale tafelgesprekken kunt u contact op nemen met Janet Parlevliet: j.parlevliet@icloud.com. Bellen mag ook 06-17437908 of 0187-665368.

Gerelateerd