19 januari 2020

Gezamenlijke dienst van kerken op Goeree-Overflakkee

Geschreven door Leon van Heel

‘Zij waren buitengewoon vriendelijk voor ons’ is het thema van de oecumenische viering. Deze gezamenlijke dienst van verschillende kerken op Goeree-Overflakkee is zondagavond 26 januari in de Exoduskerk in Sommelsdijk. Behalve de Remonstranten doen ook de Emmauskerk en Rooms-katholieke parochie De Heilige Familie mee.

Het thema komt uit het bijbelboek Handelingen. Het gaat over het┬ábegin van het christendom op Malta, omstreeks 60 na Christus. Het eiland ligt in de Middellandse Zee op het kruispunt van beschavingen, culturen en godsdiensten en de eilandbewoners toonden zich tegenover schipbreukelingen ‘buitengewoon vriendelijk’ .

Week van gebed

De dienst is voorbereid door de Oecumenische Werkgroep Goeree-Overflakkee, waarbij gebruik is gemaakt van de brochure voor de Week van Gebed voor de eenheid van de Evangelische Alliantie en de Raad van Kerken in Nederland.

Het Oecumenisch Koor Goeree-Overflakkee onder leiding van Henk Oosthoek zingt. De dienst in de kerk aan de Dorpsweg 97a in Sommelsdijk begint om 19.00 uur. De volledige liturgie van de kerkdienst kunt u hier aanklikken.

 

Gerelateerd