20 september 2022

Gezamenlijke kerkdienst in de Vredesweek

Geschreven door Leon van Heel

In Middelharnis is woensdag 21 september een oecumenische kerkdienst. Verschillende kerken op Goeree-Overflakkee houden deze gezamenlijke dienst vanwege de Vredesweek. De Remonstranten doen ook mee.

Jack Geurts
Cartoon van Len Munnik met zijn vertaling van het thema ‘Generatie Vrede’ voor de Vredesweek van 2022.

De dienst is om 19.30 uur in de Rooms-katholieke Kerk aan de Langeweg 51. Voorganger is pastor Jack Geurts en de overweging zal gehouden worden door dominee Jan de Visser. Organist is Rob Soeteman en het Oecumenisch koor onder leiding van Henk Oosthoek zal zingen. De collecte is voor de Kinderkersttocht, een jaarlijks evenement voor kinderen in de basisschoolleeftijd in de kersttijd.

Het thema van de Vredesweek van vredesorganisatie Pax is Generatie Vrede. Dit thema moet burgers verenigen die in actie willen komen voor vrede, over grenzen en dwars door verschillen in huidskleur, gender en klasse heen. Van de generatie die zich nog herinnert hoe mensen massaal de straat op gingen tegen kernwapens, tot een nieuwe generatie jongeren die zich steeds meer zorgen maken over hĂșn toekomst. De vredesbeweging anno 2022 verbindt jong en oud in een gezamenlijke missie voor een vreedzame wereld.

Tijdens de Vredesweek van 2022 brengt PAX Generatie Vrede samen om het gevoel van onmacht in deze onzekere tijden om te zetten in hoop. We leren over conflict en vrede in heden en verleden, gaan de dialoog aan met verschillende generaties en zoeken antwoorden op de grote uitdagingen van onze tijd.

Het logo van de oecumenische werkgroep

De Vredesdienst is een activiteit van de Oecumenische Werkgroep Goeree-Overflakkee waar ook de Remonstrantse kerk deel vanuit maakt.

De kerk heeft een livestream

Gerelateerd