6 september 2023

Interview Freek de Jonge staat centraal bij het eerste tafelgesprek van het nieuwe seizoen

Geschreven door Leon van Heel

,,Ik zal niet zeggen dat ik mijn buik vol heb van humor, maar het mag van mij weleens wat minder”, zei cabaretier Freek de Jonge in een interview met dagblad Trouw. Het vraaggesprek uit 2021 staat vol met dit soort uitspraken en vormt de aanleiding voor het eerste tafelgesprek van het nieuwe seizoen. Die bijeenkomst is zondag 10 september in de Remonstrantse kerk.

Freek de Jonge. Foto Dirk Annemans/Wikipedia
Tafelgesprek

Verzoek aan de deelnemers: lees het interview (hier in pdf) en zet een dikke streep onder een uitspraak die tot nadenken stemt, of op een andere manier iets los maakt. (Een deel van het interview lezen mag ook van de organisatoren, want het is wat aan de lange kant).

Furore

Freek de Jonge is een van Nederlands bekendste cabaretiers. In de jaren ’60 en ’70 maakte hij al furore en hij staat nog altijd op het podium met nieuwe conferences. Bekend is zijn gedicht Wees niet bang.

Ten tijde van het Trouw-interview was hij 77. Het artikel maakt deel uit van een reeks met bestuurders, wetenschappers, kunstenaars en denkers die tegenover journalist, organisatiecoach en programmamaker Roek Lips vertellen hoe zij hun weg vinden in een wereld die in crisis en verwarring is.

De gesprekken zijn gebundeld in het (luister)boek Wie kies je om te zijn. Gesprekken en gedachten over een nieuwe tijd.

Uiteenlopende geloofszaken

In de gespreksgroepen van de Remonstrantse kerk bespreken leden en ook belangstellenden van buiten onze kerkgemeente uiteenlopende geloofszaken.

De bijeenkomsten zijn op de zondagen wanneer in de kerk aan de Voorstraat 35 geen diensten zijn en ze beginnen om 10.00 uur. Er is koffie en thee.

Gerelateerd