28 juli 2020

Jan Klijnsma gaat voor in de kerkdienst van 2 augustus en de video is hier te zien

Geschreven door Leon van Heel

Dominee Jan Klijnsma (foto) ging zondag 2 augustus om 10.00 uur voor in Sommelsdijk. De video van de dienst is hier te zien. Op orgel hoort u Dick Muller. Janet Parlevliet zingt.

Centraal in de dienst staat het lied ‘Ken je mij’ van zangeres Trijntje Oosterhuis. Het lied is geschreven door haar vader Huub. Bij de video-opname van de dienst is het nummer niet hoorbaar. Dat heeft met muziekrechten te maken. Het lied is hieronder wel te zien en te horen.

De Remonstranten zenden de dienst uit omdat in het kerkgebouw zelf volgens de RIVM-richtlijnen plek is voor slechts een beperkt aantal bezoekers. Op dit moment is ruimte voor 14 personen. De komende weken worden de diensten en techniek voortdurend geëvalueerd.

Ervaring met de testuitzending leert dat het live volgen van de opname gepaard kan gaan met haperingen. Eenmaal opgenomen, blijft de video staan en is het resultaat vloeiend. Geen zorgen dus als het beeld vastloopt, maar probeer het later nog eens.

Bijdrage collecte

Ook is het mogelijk een bijdrage te geven voor de collecte.
Die is deze week voor de remonstrantse instelling Geloof en Samenleving “Stichting Vluchteling”

Veel mensen leven onder erbarmelijke omstandigheden in vluchtelingenkampen wereldwijd

Het aantal mensen dat op de vlucht is voor oorlog, geweld en onderdrukking is het hoogste aantal ooit; 79,5 miljoen mannen, vrouwen en kinderen. 1 op de 100 mensen wereldwijd is op de vlucht. Stichting Vluchteling biedt als noodhulporganisatie sinds 1976 wereldwijd hulp aan vluchtelingen en ontheemden. Bij acute nood bieden zij levensreddende noodhulp als medische zorg, voedsel en schoon water. Maar ook bij langdurige humanitaire crises kunnen mensen op Stichting Vluchteling rekenen, bijvoorbeeld met onderwijs.

U kunt voor de betaling gebruik maken van deze link
Of maak gebruik van de QRcode:

Gerelateerd