26 mei 2022

Nu hier te zien: Joep de Valk gaat voor bij de Remonstranten in Sommelsdijk

Geschreven door Leon van Heel

Joep de Valk de leidt zondag de dienst in de Remonstrantse Kerk in Sommelsdijk. Dick Muller speelt op het orgel.

De dienst begin om 10.00 uur. Bezoekers zijn welkom in de kerk. Er is, met het oog op corona, gezorgd voor ventilatie. Tegelijkertijd is de dienst online te volgen op Facebook en op onze website. De uitzending blijft ook op een later tijdstip te bekijken.

De Valk (1954) was tien jaar voorganger in Waddinxveen en Amsterdam. Daarvoor was hij ondernemer. Hij heeft op zijn 45ste zijn loopbaan omgegooid om predikant te worden. Na verkoop van zijn bedrijf heeft hij zich gericht op theologie en op mensen aan de rand van de samenleving, in daklozenopvang, verslavingszorg en schuldsanering.

Nu hij met emeritaat is wil hij zich toeleggen op stervensbegeleiding. De Valk woont op Walcheren en in Amsterdam Noord.

 

Orde van dienst

De orde van dienst treft u hier

De lezingen komen uit Johannes 15, 1-8 en Merkstenen Pinksteren uit de dagboekaantekeningen van Dag Hammarskjöld uit 1961

Collecte

De collecte is deze week voor Kerk in actie, in het bijzonder de noodhulp die deze organisatie biedt in Oost-Afrika. Daar heerst de ergste droogte in meer dan 40 jaar. In delen van Ethiopië en Kenia is op sommige plaatsen al drie jaar lang geen druppel regen gevallen. Voor meer dan 23 miljoen mensen in het gebied dreigt honger, elke 48 seconden sterft iemand aan de gevolgen van voedselgebrek.

De tweede collecte is voor de eigen gemeente, uw bijdrage verdelen we over deze twee doelen. U kunt een bedrag hiervoor overmaken via deze link of door het scannen van de QR-code.

De kerkenraad wenst u allen een mooie dienst toe.

Gerelateerd