2 februari 2023

Hier te zien: kerkdienst met Marthe de Vries uit Utrecht over ‘vriendelijkheid als daad’

Geschreven door Leon van Heel

Dominee Marthe de Vries gaat zondag 5 februari voor bij de Remonstranten in Sommelsdijk. Henk Oosthoek verzorgt de muziek. Het thema is ‘Vriendelijkheid als daad’

Marthe de Vries is predikante van de Remonstrantse Gemeente Utrecht, de Geertekerk. Zij studeerde theologie in Leiden en werd daarna predikant van de Remonstrantse Gemeente Rotterdam. Vervolgens was zij enkele jaren predikante van de Remonstrantse jongerengemeente Arminius en docent aan het Remonstrants Seminarium. Zij is al vele jaren een graag geziene gastpredikante in Sommelsdijk.

,,Verhalen vormen voor mij een rode draad in mijn predikantschap”, zegt zij. ,,De verhalen van de mensen in de gemeente, die je onderweg ontmoet, maar ook de verhalen uit de geschiedenis, de grote verhalen uit de bijbel en andere wijze tradities.”

De dienst begint om 10.00 uur in de kerk aan de Voorstraat 35 in Sommelsdijk. Bezoekers zijn welkom in de kerk en er is, met het oog op corona, gezorgd voor ventilatie. 

Tegelijkertijd is de dienst online te volgen op Facebook en deze website. De uitzending blijft ook op een later tijdstip te bekijken. 

Na afloop van de dienst drinken we koffie en thee. 

Let op:

Staat op het beeldscherm ‘Niet beschikbaar’? Dat is geen probleem. Gewoon op klikken en de uitzending begint.

Liturgie

De liturgie kunt u hier downloaden

Collecte

De eerste collecte is deze zondag voor de Kerk in actie-actie ‘Geef voor een beetje warmte in Oekraïne’

De bevolking van Oekraïne heeft een rampzalig jaar achter de rug. En het einde is nog lang niet in zicht. Het land zit midden in een bange, ijskoude winter. Elektriciteit en dus ook verwarming vallen om de haverklap uit. Op veel plekken is er gebrek aan water en voedsel. Wegen worden kapot gemaakt waardoor het geven van noodhulp moeilijk is. Mensen worden steeds wanhopiger, sommigen vragen zich af hoe lang ze hun kinderen nog te eten kunnen geven. Maar de Oekraïners zijn niet van plan op te geven, en daarin kun jij hen steunen.

De tweede collecte is voor de eigen gemeente, uw bijdrage verdelen we over deze twee doelen. U kunt een bedrag hiervoor overmaken via deze link of door de QR-code te scannen.

Coördinator Natalia van de door Kerk in actie gesteunde organisatie LEF deelde een oproep om te bidden voor vrede en eenheid in Oekraïne:

Gerelateerd