27 mei 2023

De kerkdienst met Pinksteren is hier te zien: de tegenwoordigheid van geest

Geschreven door Leon van Heel

André Meiresonne gaat zondag 28 mei voor in de Pinksterdienst in de Remonstrantse kerk in Sommelsdijk. Sjaliene de Waal en het koor Cantone onder leiding van Chloë de Waal verzorgen de muziek.

André Meiresonne

Het thema is tegenwoordigheid van geest. ,,Pinksteren”, zegt Meiresonne. ,,Is het feest van de geest – de heilige Geest. We zingen Pinksterliederen, en Cantone gaat voor ons zingen. Allemaal over die wonderlijke heilige Geest – wat is dat toch? Is het een adem, is het een windvlaag – of is het een duif? En wat betekent tegenwoordigheid van geest? Hoe is de Geest nou toch aanwezig? En hoe krijg je de geest?”

De dienst in de kerk aan de Voorstraat 35 begint om 10.00 uur. Na de dienst ontmoeten we elkaar en drinken we koffie en thee.

Bezoekers zijn van harte welkom in de kerk. Tegelijkertijd is de dienst online te volgen op Facebook en op onze website. De uitzending blijft ook op een later tijdstip te bekijken.

Let op:

Staat op het beeldscherm ‘Niet beschikbaar’? Dat is geen probleem. Gewoon op klikken en de uitzending begint.

Liturgie

De liturgie kunt u hier lezen.

Collecte

De collecte is deze zondag voor Jongerengemeente Arminius, de landelijke jongerengemeente van de Remonstranten.

Arminius staat voor mooie activiteiten rondom zingeving en op een leuke manier in contact komen met gelijkgestemde en andersdenkende jonge mensen. De basis hiervoor wordt gevormd door gezelligheid en plezier, verdieping en stilte. Uit de activiteiten van Arminius spreekt een verbondenheid met de vrijzinnige christelijke traditie, verhalen en spiritualiteit.

De tweede collecte is voor de eigen gemeente, uw bijdrage verdelen we over deze twee doelen.

U kunt een bedrag hiervoor overmaken via deze link of door het scannen van de QR-code.

Wilt u liever uw gift in de kerk geven is, dan is dat ook mogelijk na de dienst in de collectezak (met de groene G. erop) op de koffietafel.

De kerkenraad wenst u allen een mooie dienst toe.

Gerelateerd