1 maart 2018

Kerkdienst 4 maart Twee op de kansel

Geschreven door Jan de Vries

Op 4 maart zijn er twee op de kansel in Sommelsdijk: dr. Tjaard Barnard en mr. André Meiresonne. Thema is ‘Het licht schijnt in de duisternis’. André maakte met zijn zoon Wrister in de Lijdensweek van 2017 een reis naar Duitsland, Polen en de Oekraïne. We vertonen een korte video-impressie die ze maakten van hun tocht langs indrukwekkende plekken. Hoe kunnen we ons bevrijden van angst en haat? Hoe kunnen we leren vertrouwen op het licht dat in ons is? Hoe kunnen we in vrede en vrijheid leven?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was een indrukwekkende en inspirerende dienst. Waarin Tygo op zijn nieuwe viool een mooi stuk van Telemann speelde.

We zongen de volgende liederen:

Psalm 138 vers 1, 2 en 4. U loof ik, Heer, met hart en ziel

Het antwoordlied

Lied 413. Grote God, wij loven U.

Lied 536. Alles wat over ons geschreven is.

Lied 362. Hij die gesproken heeft een woord dat gáát.

Gelezen werd Psalm 22 en Mattheus 28 vers 16 – 20.

De tekst was uit Mattheus 28 vers 20. En houd dit voor ogen: ik ben bij jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld.

Onderstaan enkele beelden uit de dienst.

Over Jan de Vries

Jan de Vries

Jan de Vries was de secretaris en de penningmeester van de Remonstranten in Sommelsdijk. Daarnaast beheerde hij de website, de ledenadministratie, was contactpersoon privacygegevens en een van de redacteuren van Vrijzinnige Klanken. Jan is 26 mei 2019 overleden. We hebben afscheid van hem genomen op vrijdag 31 mei 2019. Jan was voor velen een steun en toeverlaat. Een rustige vraagbaak, betrokken, betrouwbaar en dienstbaar.

Gerelateerd