27 oktober 2023

Nu te zien: Koen Holtzapffel gaat voor en het thema is ‘Bidden in vele bewoordingen’

Geschreven door Leon van Heel

Bidden in vele bewoordingen, is het thema van de kerkdienst zondag. Koen Holtzapffel uit Rotterdam gaat voor in deze dienst op deze 29 oktober in de Remonstrantse kerk in Sommelsdijk. Organist Dick Muller verzorgt de muziek. Na de dienst ontmoeten we elkaar en drinken we koffie en/of thee.

De dienst begint om 10.00 uur in de kerk aan de Voorstraat 35. De wintertijd gaat zondag in (de klok gaat dan 1 uur achteruit) Houdt u er rekening mee? 🕑

Koen Holtzapffel is Remonstrants predikant in Rotterdam. Hij is ook voorzitter van het Convent van Remonstrantse predikanten en voorzitter van de Banning Vereniging, een vereniging die activiteiten organiseert op het snijvlak van levensovertuiging, religie en de sociaaldemocratie. De Banning Vereniging komt voort uit de Woodbrookers en dat is een beweging van religieus socialisten waarin de naamgever, de rode dominee Willem Banning, een leidende rol speelde. Banning stond aan de wieg van de PvdA en in 1946 was hij voorzitter van het oprichtingscongres van deze politieke partij.

Holtzapffel was eerder predikant in Oude Wetering en een aantal jaren verbonden aan het Remonstrants Seminarium als docent gemeenteopbouw.

De dienst is hier live te zien en later terug te kijken:

Let op:

Staat op het beeldscherm ‘Niet beschikbaar’? Dat is geen probleem. Gewoon op klikken en de uitzending begint.

Liturgie

De liturgie vindt u hier

Collecte

De collecte is deze zondag voor Solidaridad. Solidaridad komt in actie voor een wereld waarin alles wordt gemaakt en gekocht in solidariteit met mens, milieu en toekomstige generaties. Deze naam is het Spaanse woord voor solidariteit en alles wat ze doen is gebaseerd op het geloof dat mensen meer bereiken als ze solidair met elkaar zijn. Als we allemaal solidair zijn, komt niemand wat tekort.

De tweede collecte is voor de eigen gemeente, uw bijdrage verdelen we over deze twee doelen.  

U kunt een bedrag hiervoor overmaken via deze link of door het scannen van de QR-code. 

Wilt u liever uw gift in de kerk geven is, dan is dat ook mogelijk na de dienst in de collectezak (met de groene G. erop) op de koffietafel. 

De kerkenraad wenst u allen een mooie dienst toe.

Gerelateerd