14 februari 2024

Nu te zien: Koen Holtzapffel uit Rotterdam gaat voor bij de Remonstranten in Sommelsdijk

Geschreven door Leon van Heel

Koen Holtzapffel uit Rotterdam gaat zondag 18 februari voor in de Remonstrantse kerk in Sommelsdijk. Organist Dick Muller verzorgt de muziek. Na de dienst ontmoeten we elkaar en drinken we koffie en/of thee.

De dienst begint om 10.00 uur in de kerk aan de Voorstraat 35.

De Remonstrantse kerk in Rotterdam

Koen Holtzapffel is Remonstrants predikant in Rotterdam. Hij is ook voorzitter van het Convent van Remonstrantse predikanten en voorzitter van de Banning Vereniging, een vereniging die activiteiten organiseert op het snijvlak van levensovertuiging, religie en de sociaaldemocratie. De Banning Vereniging komt voort uit de Woodbrookers en dat is een beweging van religieus socialisten waarin de naamgever, de rode dominee Willem Banning, een leidende rol speelde. Banning stond aan de wieg van de PvdA en in 1946 was hij voorzitter van het oprichtingscongres van deze politieke partij.

Holtzapffel was eerder predikant in Oude Wetering en een aantal jaren verbonden aan het Remonstrants Seminarium als docent gemeenteopbouw.

De dienst is hier live te zien en later terug te kijken:

Let op:

Staat op het beeldscherm ‘Niet beschikbaar’? Dat is geen probleem. Gewoon op klikken en de uitzending begint.

Liturgie

Thema: Waar richt jij je aandacht op (in de 40 dagen tijd)?

Aanvangslied 837

Na het gebed, Lied 281, de coupletten 1, 2, 9 en 10

Na de lezingen (Job 37 14-16 en Matth. 6 25/34) 

Lied 823  1, 2, 3, en 4

Slotlied Lied 538

Collecte

De collecte is deze zondag voor hulp van Unicef aan de slachtoffers van het geweld in Gaza

Tijdens het conflict tussen Israël en Hamas zijn duizenden kinderen, in Israël en Palestina, gedood en nog veel meer zijn gewond geraakt. In Gaza is de humanitaire crisis ook voor kinderen één grote nachtmerrie. 

Ondanks de onmogelijke situatie blijven Unicef-medewerkers hulp verlenen aan de kinderen in de Gazastrook. Tijdens de humanitaire pauze heeft Unicef haar hulp kunnen opschalen, maar dit is bij lange na niet genoeg. Zonder staakt-het-vuren en veilige en onbelemmerde humanitaire doorgang tot heel Gaza kunnen kinderen niet de hulp krijgen die ze nodig hebben om deze crisis te overleven. Unicef verwelkomt het vrijlaten van gegijzelde Israëlische kinderen en Palestijnse kinderen uit gevangenissen, en roept op om alle overige gegijzelde kinderen onmiddellijk en veilig vrij te laten en schendingen van kinderrechten te voorkomen.  

De tweede collecte is voor de eigen gemeente, uw bijdrage verdelen we over deze twee doelen. U kunt een bedrag hiervoor overmaken via deze link of door het scannen van de QR-code.

Wilt u liever uw gift in de kerk geven is, dan is dat ook mogelijk na de dienst in de collectezak (met de groene G. erop) op de koffietafel.

De kerkenraad wenst u allen een mooie dienst toe.

Gerelateerd