18 mei 2023

Hier te zien: Koen Holtzapffel uit Rotterdam gaat zondag voor in Sommelsdijk

Geschreven door Leon van Heel

Koen Holtzapffel uit Rotterdam gaat zondag 21 mei voor in de Remonstrantse kerk in Sommelsdijk. Organist Dick Muller verzorgt de muziek. Na de dienst ontmoeten we elkaar en drinken we koffie en/of thee.

De dienst begint om 10.00 uur in de kerk aan de Voorstraat 35.

Koen Holtzapffel is Remonstrants predikant in Rotterdam. Hij is ook voorzitter van het Convent van Remonstrantse predikanten en voorzitter van de Banning Vereniging, een vereniging die activiteiten organiseert op het snijvlak van levensovertuiging, religie en de sociaaldemocratie. De Banning Vereniging komt voort uit de Woodbrookers en dat is een beweging van religieus socialisten waarin de naamgever, de rode dominee Willem Banning, een leidende rol speelde. Banning stond aan de wieg van de PvdA en in 1946 was hij voorzitter van het oprichtingscongres van deze politieke partij.

Holtzapffel was eerder predikant in Oude Wetering en een aantal jaren verbonden aan het Remonstrants Seminarium als docent gemeenteopbouw.

De dienst is hier live te zien en later terug te kijken:

Let op:

Staat op het beeldscherm ‘Niet beschikbaar’? Dat is geen probleem. Gewoon op klikken en de uitzending begint.

Liturgie

Behalve het Antwoordlied aan het begin van de dienst en het Amen aan het slot, zingen we ook:
Lied 276: 1,2 en 3
Lied 275: 1,2,3,4 en 5
Lied 663: 1 en 2
Lied 686: 1,2 en 3

Collecte

De collecte is deze zondag voor Wilde Ganzen. Wilde Ganzen zet zich al 65 jaar in voor een wereld zonder armoede. Deze initiatieven worden opgezet door lokale aanpakkers samen met Nederlandse stichtingen. Zij ondersteunen deze samenwerkingen met kennis, een sterk netwerk en geld. Zo helpen ze aanpakkers die aan de slag gaan om hun buurt vooruit te helpen met de aanleg van sociale voorzieningen. Van schoon drinkwater tot inclusief onderwijs. En van medische zorg tot financiƫle onafhankelijkheid.

De tweede collecte is voor de eigen gemeente, uw bijdrage verdelen we over deze twee doelen.
U kunt een bedrag hiervoor overmaken via deze link of door het scannen van de QR-code.

Wilt u liever uw gift in de kerk geven is, dan is dat ook mogelijk na de dienst in de collectezak (met de groene G. erop) op de koffietafel.

De kerkenraad wenst u allen een mooie dienst toe.

Gerelateerd