28 augustus 2017

Kom naar voren! 500 jaar protestantisme.

Geschreven door Jan de Vries

Op dinsdagavond 10 oktober 2017 komen verhalenverteller Kees Posthumus en accordionist Juul Beerda met de voorstelling  “Kom naar voren” 500 jaar protestantisme naar onze kerk. Aanvang 20.00 uur.

Bekende en minder bekende helden en heldinnen van de Reformatie vertellen hun verhaal, aan de hand van een origineel voorwerp uit die tijd.
‘Kom naar voren!’ is een afwisselende, muzikale voorstelling ter gelegenheid van de viering van 500 jaar Reformatie. Verhalenverteller Kees Posthumus en accordeonist Juul Beerda tekenen voor deze voorstelling, die op 31 oktober 2016 voor het eerst werd gespeeld tijdens de opening van ‘500 jaar protestantisme’.
In tekst en beeld, begeleid door de klanken van een accordeon, komen de historische personen tot leven. Historisch verantwoord gaat spannend samen met een actuele spits.

Wie kunt u verwachten?
Professor Spijbels, conservator van de tentoonstelling.
Catharina van Bora, echtgenote van de grote Maarten Luther.
Johannes Calvijn, reformator uit Geneve.
Philipp von Hessen, Duitse protestantse vorst die opkwam voor de vrijheid van godsdienst.
Hendrik de Bakker, broer van Jan de Bakker, de eerste martelaar van de reformatie in Nederland, gewurgd, opgeblazen, verbrand.
Menso Alting, predikant van een vluchtelingengemeente in het Duitse Emden.
Hendrina Oosterink, meid van de pastoor te Borne.
Christoffel Plantijn, de grote Antwerpse drukker van de Reformatie.
Menno Simons, voormalig priester, voorman van de doopsgezinden.
Arminius, geleerde, voorman van de remonstranten.
Hans Luther, zoon van Maarten en Catharina.

Als u komt staat er voor aanvang koffie of thee klaar. Na afloop is er iets te drinken. De kaarten voor de voorstelling kosten € 5,00. Geef u snel op via onderstaand contact formulier, zodat we een overzicht hebben hoeveel personen er zullen komen.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

 

Over Jan de Vries

Jan de Vries

Jan de Vries was de secretaris en de penningmeester van de Remonstranten in Sommelsdijk. Daarnaast beheerde hij de website, de ledenadministratie, was contactpersoon privacygegevens en een van de redacteuren van Vrijzinnige Klanken. Jan is 26 mei 2019 overleden. We hebben afscheid van hem genomen op vrijdag 31 mei 2019. Jan was voor velen een steun en toeverlaat. Een rustige vraagbaak, betrokken, betrouwbaar en dienstbaar.

Gerelateerd