16 augustus 2019

Kunst en antiek op Holle Bolle markt Sommelsdijk

Vrijdag 23 augustus is er een grote braderie, aangevuld met diverse kinderactiviteiten in de historische kern van Sommelsdijk. Op de Voorstraat, het Marktveld, Sint Joris Doelstraat, Kerkstraat, Westdijk en rond de oude haven zijn veel kramen, attracties en muziek.
Van 14.00 tot 23.00 uur zal het bruisen in de historische kern van Sommelsdijk en zal het dorp geel-blauw kleuren. Om 14.00 uur openen leden van sociëteit Rethorica de Holle Bolle Dag en avondmarkt door het zingen van een lied bij het Koeienwachtertje op de hoek van het Marktveld en de Kerkstraat. Vanaf dat moment loopt er tot 18.00 uur het middeleeuws muziekgezelschap ‘Goet ende Fijn’ over de braderie en zorgt voor de vrolijke noot.
Op de Voorstraat is er een grote braderie, er zijn klassieke bromfietsen, motoren, oude tractoren en enkele klassieke auto’s. Er is ook muziek en er zijn oude klederdrachten te bewonderen. Rond de haven is een gezellige ambachten- en streekmarkt en er zijn tal van kinderactiviteiten. De oudste molen van het eiland ‘De Korenbloem’ kan worden bezichtigd. Het Streekmuseum in de Kerkstraat is geopend tijdens de Holle Bolle Dag. In klederdracht worden de bezoekers welkom geheten en voorzien van een versnapering op het terras. Vrijwilligers bakken kruukplaetjes. Om 15.00 uur, 16.00 uur en 19.00 uur wordt er op het Marktveld een toneelstuk opgevoerd: ‘De Moord op de Boerderij van Boer Bol’. In het museum zelf is voor de gelegenheid een expositie van werken van Rien Poortvliet te bekijken en zal de grootste middeleeuwse muntenschat van Nederland in zijn geheel te zien zijn.

Ook de grote kerk opent tijdens de Holle Bolle dag haar deuren. Bezoek de van oorsprong gotische kerk uit de 15e eeuw en bekijk het prachtige roze ‘Meere-orgel’ uit 1821. In De Doele vertoont de RTM historische beelden van de tram op Goeree-Overflakkee. Beneden en buiten is een expositie van een aantal leden van fotoclub ‘De Rare Kiek’. Buiten het gebouw is een terras ingericht met brouwerij Solaes en Flakkeese Brandstofkoffie. Leden van Sociëteit Rethorica, uitgedost als de voormalige rederijkers, geven uiting door middel van sketches en/of liederen aan de edele conste, genaamd Rethorica.

Remonstrantse Kerk
In de Remonstrantse Kerk is een expositie met schilderijen van bekende eilanders van kunstenaar Caspar Lindeman. In de kerk wordt tevens kunst en antiek verkocht.

                                                                                                                                      

’s Avonds 20.00 en 21.00 uur zijn er optredens van het Shantykoor ‘Op Volle Kracht’. Tevens wordt muziek verzorgd door leden van de Gerrit Razenberg Stichting met het orgeltje De Kleine Victoria.
Ook is het mogelijk om op een kleedje spullen te verkopen. Hiervoor wordt een deel van de Sint Joris Doelstraat (het deel richting Dubbele Ring) en de Kerkstraat beschikbaar gesteld.

Gerelateerd