28 februari 2023

Hier te zien: Maarten de Haas vertelt wat hij gelooft en dat kan ons helpen in ons eigen spirituele leven

Geschreven door Leon van Heel

‘Wat ik geloof’ is het thema van de kerkdienst op zondag 5 maart. We hebben een lekenpreker te gast. Het is Maarten de Haas (l) uit Amsterdam. Op verzoek van onze voorganger André Meiresonne (r) heeft hij op een rij gezet wat zijn geloof behelst.

Maarten en André hebben het samen namelijk nogal eens over geloof – en vooral over zijn ongeloof. Tegelijk, het was Maarten die André aanzette om theologie te gaan studeren. ,,Maarten zet in deze dienst uiteen wat hij gelooft, en vooral niet gelooft,” zegt André Meiresonne. ,,Maar waarom zou u daar naar komen luisteren? Misschien om nog meer helder te hebben wat u zelf gelooft – of niet gelooft? Laat u verrassen. Welkom!”

De kerkdienst begint om 10.00 uur in de kerk aan de Voorstraat 35 in Sommelsdijk. Sjaliene de Waal verzorgt de muziek en Janet Parlevliet de bijbellezingen. Na afloop is koffie en thee.

Let op:

Staat op het beeldscherm ‘Niet beschikbaar’? Dat is geen probleem. Gewoon op klikken en de uitzending begint.

Liturgie

De liturgie is hier te downloaden.

Wie is Maarten de Haas?

Maarten de Haas werd in 1956 geboren in een Rooms-katholiek gezin in Tilburg. Hij studeerde geschiedenis en rechten in Utrecht en bedrijfskunde in Amsterdam. De Haas is sinds 1989 directeur en adviseur voor organisaties van professionals (artsen, advocaten, etc) en was voorzitter van de Nederlandse Mediators Federatie. In 2013 promoveerde hij aan de Universiteit van Amsterdam en is daar gastdocent.

Maarten de Haas

Maarten de Haas woont sinds 1985 met Els van der Linden in Amsterdam. Zij hebben samen twee kinderen en vier kleinkinderen. Zijn (inmiddels ruime) vrije tijd besteedt hij aan hardlopen (jaarlijks een marathon), cultuur, tuin, golf, lezen en de kleinkinderen.

Collecte

De collecte is deze zondag voor de Diaconie en in het bijzonder de  Voedselbank Goeree Overflakkee. Stichting Steunpunt Voedselbank Goeree-Overflakkee heeft verschillende doelstellingen. Het belangrijkste doel is medeburgers op Goeree-Overflakkee, die door omstandigheden onvoldoende voedsel of kleding kunnen kopen, wekelijks van een voedselpakket te voorzien. Andere doelstellingen zijn het terugdringen van de vernietiging (verspilling) van voedsel en het leveren van een bijdrage aan het voorkomen of doorbreken van een sociaal isolement van de cliënten.

De tweede collecte is voor de eigen gemeente, uw bijdrage verdelen we over deze twee doelen. U kunt een bedrag hiervoor overmaken via deze link of door het scannen van de QR code in de bijlage. 

Ventilatie

Met het oog op corona is gezorgd voor ventilatie. Wij volgen de aanbevelingen van het RIVM.

De kerkenraad wenst u allen een mooie dienst toe.

Gerelateerd