27 maart 2016

Een mooi begin van Pasen

Geschreven door Ilonka van der Sluijs - Visser

Zondag 27 maart jl.  genoten wij in de Remonstrantse gemeente Sommelsdijk van een gezamenlijk paasontbijt met een groot aantal leden, vrienden en belangstellenden. Om 8.30 uur stond alles gereed voor dit jaarlijks terugkerend begin van de Paasochtend. De eerste gasten komen binnen.

Paasontbijt 2016 de eerste gasten worden verwelkomd

Na een openingswoord en gebed door Ds. Jan Klijnsma konden wij genieten van paasbrood, mooi versierde eieren, zelf gemaakte jam en ander lekkers.

paasontb 2016 a

IMG_1598  paasontb 2016 b

 

Om tien uur volgde de dienst met het binnenbrengen van de nieuwe paaskaars door Chloë onder het zingen van lied 598 ‘Als alles duister is’. Na het welkom zong de gemeente lied 157 uit ‘Tussentijds’ “Gedenken wij dankbaar de daden des Heren”. Cantone zong ‘Kyrie en Gloria’ uit de Mis van Mawet en Ds. Jan las uit Lucas 24:1-12 en het gedicht ‘Vrouwenpraat’.  Na de overweging speelde Tycho de Waal op viool onder begeleiding van zijn moeder Sjaliene op piano en zong Cantone ‘Tussen waken, tussen dromen’ :”Lente kleurt de kale bomen, door het leven aangeraakt, bloeien bloemen aan de zomen, zo wordt alles nieuw gemaakt. Juichend stemt het leven in met de toon van het begin” en ‘Christ is risen’. Deze  mooie dienst werd besloten met lied 634 ‘U zij de glorie’.

Gerelateerd