17 mei 2024

Hier te zien: Pinksteren met André Meiresonne, Sjaliene en Chloë de Waal en het koor Cantone

Geschreven door Leon van Heel

Met Pinksteren gaat André Meiresonne voor in de Remonstrantse kerk in Sommelsdijk. Pinksteren is een belangrijk feest bij de Remonstranten.

,,Pinksteren is het feest van de Heilige Geest”, zegt Meiresonne. ,,Jezus van Nazareth liet zijn leerlingen niet ‘als wezen’ achter: ‘de geest werd over hen vaardig.’ Ook liet hij ons een gebed na, het Onzevader. We bidden het elke kerkdienst. Wat maakt het Onzevader nou zo’n krachtig gebed? Wat bidden we dan eigenlijk? En hoe bestaat het dat het al twintig eeuwen meegaat? Daar duiken we met elkaar in.” 

André Meiresonne

André Meiresonne is vrijzinnig voorganger en geestelijk verzorger. Hij werkt vanuit zijn motivatie om zichzelf en anderen beter te leren kennen. Dat begint, zegt hij, met luisteren, en jezelf durven laten zien – sleutels bij het begeleiden van mensen met levensvragen. Meiresonne spreekt vaak mensen die zichzelf niet kerkelijk noemen, maar wel religieuze belangstelling of spirituele ervaringen hebben. Vandaar dat hij zich dominee voor de ongelovigen noemt.

Cantone, onder leiding van Chloë de Waal tijdens de adventviering afgelopen jaar.

De dienst op zondag 19 mei in de kerk aan de Voorstraat 35 in Sommelsdijk begint om 10.00 uur. Behalve de overdenking en bezinning is er ook muziek. Sjaliene de Waal speelt piano, Chloë de Waal zingt en dirigeert het koor Cantone.

Bezoekers zijn van harte welkom in de kerk. Na de dienst is er de mogelijkheid elkaar te ontmoeten en drinken we koffie en thee. Tegelijkertijd is de dienst online te volgen op Facebook en op onze website. De uitzending blijft ook op een later tijdstip te bekijken. 

  
Let op:

Staat op het beeldscherm ‘Niet beschikbaar’? Dat is geen probleem. Gewoon op klikken en de uitzending begint.

Liturgie

De liturgie vindt u hier

Collecte

De collecte is deze zondag voor Geloof & Samenleving. Dit is de landelijke beweging voor diaconale activiteiten van de Remonstranten. De focus ligt op de thema’s vluchtelingen, vrede en klimaat. Op deze terreinen ondersteunt ze initiatieven in remonstrantse gemeenten en draagt zij bij aan goede doelen.’

De tweede collecte is voor de eigen gemeente, uw bijdrage verdelen we over deze twee doelen. U kunt een bedrag hiervoor overmaken via deze link of door het scannen van de QR-code. Wilt u liever uw gift in de kerk geven is, dan is dat ook mogelijk na de dienst in de collectezak (met de groene G. erop) op de koffietafel. 

De kerkenraad wenst u allen een mooie dienst toe. 

Gerelateerd