3 november 2018

Programma Dordrecht 11 november

Geschreven door Jan de Vries

Programma:

9.30  Ontvangst vroege vogels met koffie en thee door Grote Kerk Gemeente

10.00 Aankomst remonstranten aan de Bomkade in Dordrecht (Opnames RTV Dordt)

10.20 Het historische verhaal – Korte presentatie door Ben Corino

10.30 Inloop Grote Kerk

11.00 Gezamenlijke dienst ‘Vrijheid & verdraagzaamheid’

Aanvang met symbolische handeling door voorzitters kerkenraden

Kindernevendienst met parallel thema en knutselen

12.15 Koffie / thee / broodje

14.00 Middagprogramma (in drie groepen)

– 5D Synode-tour voor jongeren van 15-21 jaar langs historische plekken

– Twee keer mini-concert met 17e eeuwse strijdliederen van het De Witt Consort

Locatie: Remonstrantse Kerk aan de Cornelis de Wittstraat 28

Tijd: 14.00 uur en 15.15

– Met korting naar het Dordts Museum of Museum Het Hof van Nederland

 

Deelname middagprogramma:

Voor het middagprogramma heeft u een evenementenbandje nodig. U (of een vertegenwoordiger van uw groep) kunt deze voor of na de dienst op halen bij het afhaalpunt in de kerk naast de ingang.

Met dit armbandje krijgt u korting op eventueel museumbezoek (EUR 2.50 bij het Museum Hof van Nederland. EUR 3.50 bij het Dordrechts Museum). Als u een museumkaart heeft, krijgt u gratis toegang.

De kleur van het bandje bepaalt ook de toegang tot het eerste of tweede concert in de Remonstrantse Kerk. Graag horen we van u voor vrijdag 9 november welk van de twee concerten u wilt bezoeken. Hiermee willen we voorkomen dat u mogelijk geen plek heeft.

Dienst:

De dienst is in de Grote Kerk. Let op: De kerk is niet verwarmd. Het kan dus best koud zijn.

Tijdens de dienst zijn er 2 collectes. Eén collecte gaat naar de stichting Exodus (https://www.exodus.nl/), de andere collecte is gezamenlijk voor de Grote Kerk Gemeente en de Remonstrantse Gemeente Dordrecht. Na afloop is er nog een vrijwillige uitgangscollecte voor de Grote Kerk Gemeente.

Lunch:

We bieden na de dienst een eenvoudige lunch met broodjes, thee en koffie aan. Er is hierbij geen rekening gehouden met dieetwensen. Als u die wel heeft, vragen we u om hier zelf iets voor te verzorgen.

5D Synode-tour:

op 10 november wordt er een smart-phone app gelanceerd waarmee u de oude Dordtse binnenstad van 1618 over de moderne tijd kunt projecteren. (U loopt dan langs een aantal plekken die ten tijde van de Synode van belang waren. Deze tour wordt in ieder geval gedaan door een aantal jongeren tussen 15-21 jaar. De begeleiding is in handen van twee Dordtse jongeren (Yrsa en Dante) Verzamelen rond 13:00 uur bij de evenementen balie bij de ingang van de Grote Kerk. Als u buiten deze leeftijdsgroep valt, dan kunt u het natuurlijk altijd op eigen gelegenheid doen. Meer informatie op http://stichtingverborgenstad.nl/

Reizen en parkeren.

Dordrecht is niet groot en bijna alles is op loopafstand. Bij deze mail zit een kaartje met voorgestelde looproutes. Bussen rijden zeer beperkt door het middeleeuwse gedeelte van de stad, maar er is wel het een en ander mogelijk.

–Station – Bomkade/Grote Kerk

Wandelen ongeveer 15 minuten. Twee haltes met bus 8, 11, 12, 88 en 92 is ook mogelijk vanaf het station. Uitstappen bij halte Stadskantoor. Vanaf daar is het nog 5 minuten lopen.

–Parkeerplaats Weeskinderendijk (gratis)

Vlak bij A16 – afrit 21 (Dordrecht-Centrum) is de parkeerplaats Weeskinderendijk. Deze is gratis voor de eerste 24 uur, maar u MOET wel een kaartje uit de automaat halen, anders krijgt u een boete.

Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 15 minuten lopen naar de kerk.

In verband met de renovatie van de kademuur, is het niet makkelijk om mensen voor de kerk af te zetten. U moet dan de hele binnenstad door om weer terug bij de parkeerplaats te komen. Wilt u mensen afzetten, doe dit dan aan het einde van de prinsenstraat, vlak bij de Bomkade. Hier kunt u de auto nog keren en naar de Weeskinderendijk rijden.

P Weeskinderendijk https://www.google.nl/maps/place/Weeskinderendijk,+Dordrecht/@51.8108605,4.6555297,15.95z/data=!4m5!3m4!1s0x47c42ed74e40eda5:0xe5fe5b3dbe4d9a31!8m2!3d51.8074437!4d4.655316

Over Jan de Vries

Jan de Vries

Jan de Vries was de secretaris en de penningmeester van de Remonstranten in Sommelsdijk. Daarnaast beheerde hij de website, de ledenadministratie, was contactpersoon privacygegevens en een van de redacteuren van Vrijzinnige Klanken. Jan is 26 mei 2019 overleden. We hebben afscheid van hem genomen op vrijdag 31 mei 2019. Jan was voor velen een steun en toeverlaat. Een rustige vraagbaak, betrokken, betrouwbaar en dienstbaar.

Gerelateerd