23 juni 2018

Religie in Popmuziek

Geschreven door Jan de Vries

Op zondag 24 juni 2018 houdt de Remonstrantse Gemeente in Dordrecht een dienst met popmuziek onder de titel ‘Goede tijden, slechte tijden’.

Repertoire met teksten over afstand en nabijheid, over angst en hoop wordt ten gehore gebracht. Muzikale medewerking wordt verleend door solisten, de cantorij van de Remonstrantse Gemeente en een combo. Liturg is ds. Jan Klijnsma. De dienst begint om 16:00 uur.

Veel teksten in de popmuziek hebben een spirituele, soms zelfs een godsdienstige lading. Een aantal popnummers met zeer diverse teksten is in deze dienst te horen.
Nummers van o.a. de Beatles, Billy Joel en Leonard Cohen, maar ook meer eigentijdse songs van Adèle, Beyoncé, Alicia Keys en Claudia de Breij worden gezongen door Maaike Hoogerwerf, Yvonne Peters, Yrsa de Roos en de Remonstrantse Cantorij.
Het begeleidingscombo bestaat uit Tim de Wijs, viool/klarinet, Yvonne Peters, dwarsfluit, Margriet den Hartog en Maaike Hoogerwerf, piano, Dante de Roos basgitaar en Harm-Jan Korevaar, cajon.

De aanvang is om 16:00 uur. De deur is open vanaf 15:30 uur.
Belangstellenden zijn van harte welkom, de toegang is gratis.

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Remonstrantse Kerk Dordrecht – Repetitie voor de Popdienst

Contactinformatie:

Locatie:Cornelis de Wittstraat 28
Organisator:De Remonstrantse kerk Dordrecht
Website:http://dordrecht.remonstranten.nl

 

Over Jan de Vries

Jan de Vries

Jan de Vries was de secretaris en de penningmeester van de Remonstranten in Sommelsdijk. Daarnaast beheerde hij de website, de ledenadministratie, was contactpersoon privacygegevens en een van de redacteuren van Vrijzinnige Klanken. Jan is 26 mei 2019 overleden. We hebben afscheid van hem genomen op vrijdag 31 mei 2019. Jan was voor velen een steun en toeverlaat. Een rustige vraagbaak, betrokken, betrouwbaar en dienstbaar.

Gerelateerd