18 februari 2024

Sobere soepmaaltijden in de periode van bezinning voor Pasen

Geschreven door Leon van Heel

In de weken van bezinning voor Pasen biedt een aantal kerken op Goeree-Overflakkee sobere soepmaaltijden. De maaltijden zijn gratis, maar van de deelnemers wordt een donatie verwacht voor de goede doelen.

De doelen zijn dit jaar stichting Kairos en Kerk in actie. Kerk in Actie heeft hulpacties voor kansarme jongeren in landen als Colombia die een vakopleiding krijgen en de mogelijkheid daarmee werk te vinden bij een bedrijf of een eigen bedrijf te stichten. Stichting Kairos op Goeree-Overflakkee biedt maatschappelijke opvang voor kwetsbare (jong)volwassenen in de leeftijd van 18 tot 35 jaar.

De sobere soepmaaltijden zijn uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie op Goeree-Overflakkee en het zijn altijd gezellige bijeenkomsten.

Dinsdag 20 februari is de eerste maaltijd in de Ontmoetingsruimte van de Exoduskerk, Dorpsweg 97 in Sommelsdijk van 18.00 uur tot 18.45 uur. De volgende maaltijden zijn 27 februari en op 5, 12, 19 en 26 maart.

De maaltijd bestaat uit een vegetarische, goed gevulde soep en brood. De eters moeten zelf een soepkom en een lepel meenemen.

Vastentijd

In de christelijke traditie is de veertigdagentijd, ofwel vastentijd, een tijd van matiging en bezinning. Dat kan op allerlei manieren: niet snoepen, geen alcohol drinken, of 40 dagen geen sociale media gebruiken.

Oecumenische Werkgroep Goeree-Overflakkee

De soepmaaltijden zijn een initiatief van Oecumenische Werkgroep Goeree-Overflakkee, het samenwerkingsverband van een aantal kerken op het eiland. Behalve de Exoduskerk en de Remonstranten gaat het om de Emmauskerk en de Rooms-katholieke kerk.

Gerelateerd