1 maart 2020

Sobere soepmaaltijden voor het goede doel zijn helaas afgelast!

Geschreven door Leon van Heel

Een aantal kerken op Goeree-Overflakkee houdt een actie in de aanloop naar Pasen. Tijdens deze periode van bezinning serveren zij op dinsdag sobere soepmaaltijden. Het geld dat u uitspaart, kunt u doneren in de collectebus en gaat naar twee goede doelen: Hospice Calando en Kinderen van Lamin.

De sobere soepmaaltijd bestaat uit een vegetarische, gevulde soep en brood. Het eerste buffet is op dinsdag 3 maart van 18.00 uur tot 18.45 uur in de Exoduskerk aan de Dorpsweg 97 in Sommelsdijk. De volgende maaltijden zijn op 10, 17, 24 en 31 maart en 7 april.

Iedereen is welkom. De deelnemers moeten alleen zelf een soepkom en een lepel meenemen. De maaltijden zijn gratis, maar van de deelnemers wordt een donatie verwacht voor de goede doelen (Vuistregel: het bedrag dat u anders aan eten thuis kwijt zou zijn). De sobere soepmaaltijden zijn uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie op Goeree-Overflakkee en het zijn altijd gezellige bijeenkomsten.

In de christelijke traditie is de veertigdagentijd, ofwel vastentijd, een tijd van matiging. Dat kan op allerlei manieren: niet snoepen, geen alcohol drinken, of 40 dagen geen sociale media gebruiken. De sobere soepmaaltijden in deze weken zijn een initiatief van de Oecumenische Werkgroep Goeree-Overflakkee. De Remonstranten Sommelsdijk maken deel uit van de werkgroep.

Gerelateerd