26 augustus 2017

Start nieuwe seizoen Cantone

Geschreven door Ilonka van der Sluijs - Visser

Op zaterdag 26 augustus jl. kwamen de leden van Cantone bijeen voor een gezellig samenzijn. Na de zomervakantie  was het fijn elkaar weer te ontmoeten en bij te praten over de belevenissen van de afgelopen zomer.

Er was een feestelijke tafel voorbereid en een aantal had lekkere traktaties en drankjes meegebracht.

zoet en hartig

Na wat gekeuvel over en weer, was het tijd voor de quiz, met vragen over de gemeenteleden zelf en de Remonstrantse kerk. Hoe goed kennen we elkaar en de gemeente waarin wij zingen?

Ilonka is de quizmaster

Voorbeelden van vragen waren o.a. : Welke personen steken om beurten de kaars aan in de eredienst op zondag? Wat is de hobby van de penningsmeester Jan de Vries? En ook over het beroep van Cantone leden werden vragen gesteld. Met een kleine voorsprong heeft Bram Schrier de eerste prijs gewonnen, die hij gelijk afstond aan Cantone om op te eten bij de repetities. We hebben elkaar  en de gemeente op deze speelse manier weer iets beter leren kennen.

Wanda leest de Flakkeese Limericken

Wanda las ons Flakkeese Limericken voor, gemaakt door haar zoon Joost en Wijntje had een grappig verhaal over spullen die na de kerkdienst in de kerk kunnen blijven liggen.

Wijntje leest voor ons een humoristisch verhaal

Chloë zong o.l.v. haar moeder Sjaliene een schattig Frans liedje: ‘Maman dites moi’  naar een arrangement van Weckerlin, voor ons.

Chloë en haar moeder Sjaliene de Waal

Na afloop was er voor iedereen nog een biologische komkommer  uit eigen tuin, meegebracht door Janneke en lathyrus zaadjes van Els.

biologische komkommers

Het was een fijne middag met elkaar. Een aantal van onze leden was helaas verhinderd. We hopen dat zij er de volgende keer bij kunnen zijn. We hebben ondertussen gezongen in de openingsdienst van zondag 4 september en in de dienst voor  de herdenking van de overledenen uit de gemeente. We repeteren nu voor  Advent en Kerst.

Gerelateerd