14 januari 2023

Tafelgesprek over priester, schrijver en activist Mpho Tutu

Geschreven door Ilonka van der Sluijs - Visser

Mpho Tutu van Furth beleefde het eerste jaar zonder haar vader en haar eerste jaar als predikant in Nederland. ,,Het was een raar jaar”, zegt zij in een interview met dagblad Trouw. Dit interview vormt de aanleiding voor het tafelgesprek.

Mpho Tutu van Furth

Het tafelgesprek is zondag 15 januari in de kerk aan de Voorstraat 35 in Sommelsdijk en begint om 10.00 uur. Iedereen is van harte welkom mee te praten. Het duurt tot ongeveer 11.00 uur.

Onderwerp is het interview met priester, schrijver en activist Mpho Andrea Tutu.

Mpho Andrea Tutu van Furth (1963) is een anglicaans priester, schrijver en activist. Ze is de dochter van Leah en aartsbisschop Desmond Tutu. Met haar vader schreef ze twee boeken. Ook was ze mede-auteur van een biografie van hem. Ze werd in 2003 tot priester gewijd, maar moest haar ambt neerleggen toen ze na de echtscheiding van haar man hertrouwde met een vrouw. Sinds dit jaar is ze verbonden aan de geloofsgemeenschap Vrijburg in Amsterdam.

Het interview met Mpho Tutu vind je in de bijlage.

Vragen bij dit interview

Impressie van een tafelgesprek
  • Hoe ga jij om met stiltes in je leven? Hoe gaan wij om met stiltes in de kerk?
  • Ervaar jij onze manier van leven in het westen ook als steriel?
  • Hoe denk jij over Mpho Tutu’s uitspraak dat de bijbel geen enorm punt maakt van homoseksuele relaties en dat er in de kerk een taboe rust op seks?
  • Kunnen wij in de kerk ons verhaal kwijt, als we bang zijn of pijn hebben? Zoeken wij naar versterking en ondersteuning?
  • Ben je het eens met de uitspraak van Tutu: ‘We kunnen geen verontschuldigen aanbieden voor een geschiedenis die we niet kennen.’

Tot zondag 15 januari in de kerk aan de Voorstraat 35 te Sommelsdijk!

Gerelateerd