9 november 2023

Tjaard Barnard gaat voor in Sommelsdijk

Geschreven door Leon van Heel

Tjaard Barnard leidt de dienst van zondag 12 november in de Remonstrantse kerk in Sommelsdijk. Hij is normaal voorganger bij de Remonstranten in Rotterdam en een graag geziene gastpredikant in onze gemeente. 

Barnard is een theoloog die zich interesseert in de kerkgeschiedenis en de bijbel. ‘In de uitleg ben ik vooral geïnteresseerd in de vraag wat de oorspronkelijke schrijver aan zijn oorspronkelijke lezers te vertellen had’, zegt hij daar zelf over. ‘Dat vraagt natuurlijk enige studie en het antwoord is lang niet altijd te vinden. Maar deze benadering voorkomt in elke geval dat het bijbellezen snel luchtfietserij wordt.’

Tjaard Barnard

Dick Muller bespeelt het orgel. De dienst in de kerk aan de Voorstraat 35 begint om 10.00 uur. Voorstraat 35 Sommelsdijk. Bezoekers zijn uiteraard van harte welkom in de kerk. Na de dienst ontmoeten we elkaar en drinken we koffie en thee. 

Door een technische storing is de dienst slechts voor de helft opgenomen. Alleen het einde van de overdenking is zodoende geregistreerd. Onze excuses daarvoor. Wel helemaal te zien is het In Memoriam voor de overleden predikant Leo Schenck, die in de jaren ’60 in Sommelsdijk voorging.

 

Liturgie

Lied 146c: 1, 2 en 3
Antwoordlied
Lied 320
Lied 211: 1, 2 en 3
Lied 912

Collecte

De collecte is deze zondag voor de Diaconie. De tweede collecte is voor de eigen gemeente, uw bijdrage verdelen we over deze twee doelen.  

U kunt een bedrag hiervoor overmaken via deze link of door het scannen van de QR-code. 

Wilt u liever uw gift in de kerk geven is, dan is dat ook mogelijk na de dienst in de collectezak (met de groene G. erop) op de koffietafel. 

De kerkenraad wenst u allen een mooie dienst toe. 

Gerelateerd