14 februari 2023

Hier te zien: Toon Vessies gaat voor en het thema is ‘Vrouwelijk en mannelijk schiep ‘Zhij’ hen’

Geschreven door Leon van Heel

Vrouwelijk en mannelijk schiep ‘Zhij’ hen. Dat is het thema van de komende kerkdienst. Toon Vessies gaat zondag 19 februari voor in de Remonstrantse kerk in Sommelsdijk. Sjaliene de Waal verzorgt de muziek.

Toon Vessies

Toon Vessies komt uit Zoetermeer en is geestelijk begeleider in het pastoraal team van de vrijzinnige Adventskerk. Als voorganger put hij uit zijn brede interesse in religie, levensbeschouwing en poëzie. Kernwoorden zijn voor hem vertragen, verstillen, verwonderen en vertrouwen.

De dienst begint om 10.00 uur in de kerk aan de Voorstraat 35 in Sommelsdijk. Bezoekers zijn welkom in de kerk en er is, met het oog op corona, gezorgd voor ventilatie. 

Tegelijkertijd is de dienst online te volgen op Facebook en deze website. De uitzending blijft ook op een later tijdstip te bekijken. 

Let op:

Staat op het beeldscherm ‘Niet beschikbaar’? Dat is geen probleem. Gewoon op klikken en de uitzending begint.

Na afloop van de dienst drinken we koffie en thee. 

Liturgie

De liturgie is hier te downloaden.

Collecte

De eerste collecte is deze zondag voor Wilde Ganzen: Wilde Ganzen zet zich al 65 jaar in voor een wereld zonder armoede. En dat doen we niet alleen. Overal ter wereld zorgen mensen voor verandering door de handen uit de mouwen te steken. Met kleine, slimme projecten zorgen ondernemers in hun eigen buurten voor verandering en vooruitgang.

Deze initiatieven worden opgezet door lokale aanpakkers samen met Nederlandse stichtingen. Wij ondersteunen deze samenwerkingen met kennis, een sterk netwerk en geld. Zo helpen we aanpakkers die aan de slag gaan om hun buurt vooruit te helpen met de aanleg van sociale voorzieningen. Van schoon drinkwater tot inclusief onderwijs. En van medische zorg tot financiële onafhankelijkheid.

De tweede collecte is voor de eigen gemeente, uw bijdrage verdelen we over deze twee doelen.  

U kunt een bedrag hiervoor overmaken via deze link of door het scannen van de QR code in de bijlage. 

De kerkenraad wenst u allen een mooie dienst toe.

Gerelateerd