22 januari 2024

Verscheidene kerken op Goeree-Overflakkee houden gezamenlijke viering (en er is koffie)

Geschreven door Leon van Heel

Verscheidene kerken op Goeree-Overflakkee houden een gezamenlijke dienst. Zondagavond 28 januari is als afsluiting van de gebedsweek voor de eenheid van de Christenen een Oecumenische viering gehouden. Dat gebeurt in de Rooms-katholieke kerk van Achthuizen. Bezoekers krijgen een warm welkom met een kop koffie.

Voorgangers in deze dienst zijn Jan de Visser van de Exoduskerk, Ineke Bakker van de Emmauskerk, Ronald Dits van de Rooms-katholieke kerk en André Meiresonne van de Remonstrantse gemeente. Het Oecumenisch Koor zingt onder leiding van Henk Oosthoek. Rob Soeteman bespeelt het orgel.

Het thema van dit jaar komt uit Burkino Faso en luidt: Heb God lief en je naaste als je zelf. Het Afrikaanse land maakt momenteel een veiligheidscrisis door, die alle geloofsgemeenschappen treft. Christelijke kerken zijn doelwit geweest van gewapende overvallen. Predikanten, priesters en kerkelijk werkers zijn gedood tijdens de vieringen en het lot van anderen, die ontvoerd zijn, is onbekend.

Koffie

Gasten iets te drinken aanbieden is in Burkino Faso een gebaar van verwelkoming, gastvrijheid, zuster en broederschap. Bezoekers van de kerk in Achthuizen krijgen daarom bij het binnenkomen een kop koffie.

Het logo van de oecumenische werkgroep

De kerkdienst begint om 19.00 uur.

Oecumenische activiteiten

De Oecumenische Werkgroep houdt vier keer per jaar oecumenische activiteiten, waaronder de Dienst van de Eenheid, de Sobere Maaltijden in de 40 dagen tijd, het Oecumenisch Avondgebed op 4 mei en in september de Vredesdienst in de Vredesweek.

Wie het leuk vindt om te helpen deze gezamenlijke activiteiten van verschillende kerken vorm te geven, kan zich melden bij Tonny den Boer, tonny@ekoshop-sommelsdijk.nl

Gerelateerd