3 juli 2020

Voorzichtig weer kerkdiensten

Geschreven door Leon van Heel

De inrichting van de kerk volgens RIVM-richtlijnen.

De Remonstranten gaan in Sommelsdijk weer voorzichtig kerkdiensten met bezoekers houden. De eerste zal op zondag 19 juli zijn. Voorganger is Eric Cossee (foto).

Er is plek voor een beperkt aantal bezoekers, omdat de kerk de RIVM-voorschriften maximaal volgt. Er zijn elf plekken. De predikant, een kerkenraadslid, de organist en een video/geluidsman zullen daar vier van bezetten. Dan blijven nog zeven plekken over. De bedoeling is dat de dienst op deze website met beeld en geluid te volgen is.

Aanmelden

Wie de dienst fysiek wil bijwonen, kan mailen. De plaatsen worden toegewezen op volgorde van binnenkomst van de aanmelding. Mensen voor wie geen plaats meer is op 19 juli komen automatisch vooraan in de rij voor de volgende dienst op 2 augustus. De mensen voor wie plaats is, krijgen persoonlijk bericht.

Deze eerste dienst zal in het teken staan van ervaring opdoen hoe in de praktijk alles loopt. Mogelijk zullen bij de volgende dienst meer mensen welkom zijn, maar die uitbreiding zal niet spectaculair zijn bij handhaving van 1,5 meter en veilige beweegruimte in de kerk.

Gespreksbijeenkomsten

Ondertussen zijn ook plannen voor gespreksbijeenkomsten, waarbij maximaal zes mensen kunnen plaatsnemen rond de tafel.

Aanmelden voor de diensten kan met het onderstaand contactformulier. Daarmee kunnen mensen ook hun belangstelling voor de gespreksbijeenkomsten te kennen geven.

Gerelateerd