6 oktober 2020

Video van de Vredesdienst van 24 september 2020

De Vredesdienst, die verschillende kerken op Goeree-Overflakkee pas samen hielden, is terug te zien op video.

Dat kan met een klik op deze link

De vredesdienst is ook dit jaar gehouden in de Hervormde Kerk van Middelharnis aan de Ring. Het is fijn, dat dat kan dit jaar in verband met de corona-maatregelen. De kerk is een groot gebouw waar tijdens de corona-tijd maximaal 100 mensen in kunnen en er is voldoende ventilatie.

Pax heeft in overleg met Ambassades van Vrede gekozen voor het thema: “Vrede verbindt verschil”. Het is alweer het derde jaar op rij dat Pax gekozen heeft voor een thema waarin verbinding centraal staat. Dit jaar echter met speciale aandacht voor de verschillen in cultuur en religie die er tussen mensen bestaan.

“Mijn gedachten zijn niet uw gedachten en uw wegen zijn niet mijn wegen”, zo zegt de profeet Jesaja in hoofdstuk 55. Het wordt ons maar weer even aangezegd: ieder mens is verschillend en hoewel geschapen naar Gods beeld, moeten we vooral niet denken aan God gelijk te zijn.

In een samenleving waar in we te maken hebben met een grote diversiteit aan culturen en religies, is vreedzaam samenleven niet altijd gemakkelijk. Toch lijken nu, in deze coronatijd, veel onderlinge verschillen naar de achtergrond verdreven. We voelen verbondenheid en er is veel solidariteit: samen komen we er doorheen.

De Vredesdienst begint op 24 september om 19.30 uur. Voorganger is ds. L.J. Lingen. Dirigent Henk Oosthoek heeft een zanggroep samengesteld, die tijdens deze dienst zal zingen. En Mathijs van Ledden zal de Oecumenische Zanggroep begeleiden op de piano daar. De collecte zal zijn voor PAX. U kunt uw bijdrage overmaken op bankrekeningnummer NL92 TRIO 0379 6821 84 ten name van OWGO te Middelharnis ovv gift PAX. Daarnaast zal er tijdens de dienst een schaalcollecte zijn aan de uitgang waarin u uw gift kunt doneren.

De Oecumenische Werkgroep Goeree-Overflakkee hoopt u te ontmoeten op deze donderdagavond in de Vredesweek.

 

Gerelateerd